’İlçemizin değil tüm Marmara bölgesinin ortak sorunu depremdir’’

      Özbayrak açıklamasında;

‘’Bir ilçenin yönetimine talip olmak o ilçede gidişatın kötü olduğunu ve bunu değiştirecek bilgi, beceri ve ekibin kendisinde olduğuna inanmak bunun içinse ortaya projelerini koymak gerekir. Bir acil eylem planına sahip olmak gerekir. Öncelik verilecek konulara hakim olmak gerekir. Bizce öncelikli sorunumuz sadece ilçemizin değil tüm Marmara bölgesinin ortak sorunu depremdir’’.

‘’Mevcut kadrolar değişime direnmekle, birlikte görevlerini yapmıyor’’

 Özbayrak, ‘’Çiftlikköy belediye başkanımız Sayın Ali Murat Silpagar, göreve geldiği günden itibaren önce tebrik ziyaretleri ardından, Yalova’da yenilenen seçim derken şimdide Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle meşkül olmaktadır. Deyim yerindeyse başını kaşıyacak zamanı bile yok. Oysa seçimden sonra hiç zaman kaybetmeden Çiftlikköy’e, Çiftlikköy halkına hizmet etmeye başlamalıydı. Malaasef  bunun için doğru ve kaliteli kadro seçiminde sınıfta kalmıştır. Bir futbol takımı gibi öz kaynakları dururken dışarıdan transfer taktığı ters tepmiştir. Mevcut kadrolar değişime direnmekle, birlikte görevlerini yapmamakla, Sayın Silpagar’ı zor durumda bırakmak halkımızın nezdinde gelen gideni aratır imajıyla zarar vermektedirler. Seçimlerin ardından vakit kaybetmeden rozetini çıkarıp mevcut öz kaynaklarına yine Çiftlikköy’ün insanlarından takviyeyle güçlendirseydi, bu gün bunların hiçbirini dile getiriyor olmazdık.

 Daha öncede ifade ettiğimiz gibi birinci önceliğimiz can ve mal güvenliğimiz olmalıydı. Sade bir vatandaş olarak sormak isterim, Olası bir yıkıcı deprem karşısında ilçemiz ne kadar hazırlıklı? Muhtemel bir enkaza müdahale hızımız nedir? Arama kurtarma ekibimiz ve ekipmanları ne durumda? Bunun için gönüllü bir arama kurtarma ekibi kuruldu mu?

Evsiz kalanlar için barınma ihtiyaçlarına kaç hafta sonra cevap verebileceğiz? Elektrik, su, altyapı, ısınma ve yemek ihtiyaçlarını, gelen yardımların ihtiyacı olan insanlarımıza eşit bir şekilde dağıtılması konusunda ne gibi planlar mevcut? Bu şekilde soruları uzatabiliriz. Ancak deprem gerçeğini görmezden gelerek bu bir doğal afettir. Allah’tan geldi ne yapalım demekle üzerinizdeki sorumluluğu atmış olmazsınız’’.

‘’Bizim başkanımız Çiftlikköy halkına karşı sorumludur merkezin atadığı birine değil’’

     Kentsel dönüşümle ilgili halkın yeterince bilgilendirilmediğine dikkat çeken Özbayrak, ‘’Transfer ettiğiniz danışmanlarınız içerisinde bu konuyu bilen veya en azından araştırma zahmetine girecek olan yok mu? Anlaşılan o ki öncelikleriniz farklı. Yalova belediye başkanı da AK Partili olsun, Cumhurbaşkanı da Ak Partili olsun, mevcut yetersiz, pazaryerini gelişmekte olan ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda değiştirmektense, park yasağı getirerek, geçiştirmeye çalışmak gibi. bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Yiğidi öldür amma hakkını ver derler, bir önceki belediye başkanımız Sayın Metin Dağ’ın ilçemize kazandırdığı yaklaşık 500 adet konteynır ev mevcut. Gerçi kendiside hiçbir altyapı çalışması yapmadan bunları mezarlık yolu üzerinde boş bir araziye depoladı belki de seçimleri alsaydı gereğini yapacaktı bunu bilemeyiz ama acaba bizleri yönetenler, transfer ettiğimiz danışmanlar, başkan yardımcıları. Encümendeki arkadaşlarımız  bunların nerede ne halde olduklarını biliyorlar mı? Dediğim gibi önceliklerimiz farklı, İtfaiye ekibimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartlarını asmakla meşgul bu günlerde. Oysa gece 1:30 çıvarında merkez üstü Çınarcık olan depremin şiteti ve süresi biraz daha yüksek olsaydı, enkazlarda arama kurtarma yapıyor olacaktı. Bunun için ne kadar eğitimliler ne kadar organizeler onu bilemem tabi. Yurtdışından veya başka şehirlerden ücretli danışman transfer edeceklerine Çiftlikköylüye danışsalar hem sorun tespitinde ve çözümünde sağlıklı verilere ulaşacaklar hem de bunun için ek ücret ödemeyecekler. Eğer bir ilçede atanmış bir ilçe başkanı yüzde 41,6  gibi bir oyla seçilmiş başkanı için bir kahve ortamında o da kim, onun üzerinde ben varım hesabını  sorarım diyorsa bu gidişat hiçte iyi değil. Bizim başkanımız Çiftlikköy halkına karşı sorumludur merkezin atadığı birine değil en azından öyle olmalıdır. Bizler bunun mücadelesini vermekteyiz’’.