Altınova’da Gençlik Merkezinde 7 Temmuz Perşembe günü düzenlenen toplantıya, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Ak Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, meclis üyeleri ve kadın kolları katılım gösterdi.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve İlçe Başkanı Hasan Zafer cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan çalışmaları ve organizasyonları kısaca basın mensuplarına anlattı.

Konuşmada ilk sözü alan ilçe Başkanı Hasan Zafer; “Türkiye’ye yeni bir çağ açmış olan liderimizi inşallah hafta sonu yapılacak olan seçimle köşke uğurlayacağız. Türkiye’nin önemli ve başarılı başbakanlarından biri olan Recep Tayyip Erdoğan inşallah bu seçimden de zaferle çıkacak.

Dünya liderimize Altınova olarak tam destek veriyoruz. Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak Başbakanımıza tam destek verdik. İnşallah sandıkta da %55 %60 gibi bir oranla destek vermiş olacağız. Sanki yerel seçime hazırlanır gibi hazırlandık.” dedi.

Zafer’den sonra söz alan Metin Oral ise; “Dünya Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olarak köşke çıkması için biz Altınova olarak elimizden gelen desteği verdik. Bugüne kadar hep başbakanımız bize destek oldu. Şimdi de biz ona destek oluyoruz. İnşallah emeklerimizin karşılığını sandıkta da göreceğiz” dedi.

Toplantının ardından Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, basın mensuplarına bir de gezi düzenledi.

Oral, basın mensuplarına, İstanbul ile İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi için inşa edilen Körfez Geçiş Köprüsü’nün devam eden çalışmalarını yerinde anlattı.

Hem şantiyeyi, gezdiren hem de çalışmalar hakkında bilgi veren Oral şunları söyledi:

‘’Karayolları ve köprü yapımına 2012 yılında başlandı. 2015’in Aralık ayında işin bitirilmesi planlanıyor. 2016’nın haziran ayında ise kullanıma açılacak. 2015’in sonunda Gemlik’e kadar kullanıma açılmış olacak.

Dizayn çalışmaları ise 2009 yılında başladı. Yaklaşık 5 bin kişi çalışmakta. Türkiye'deki 3'üncü asma köprü olacak. Yalova'dan da otoyola bağlantı yapılacak. Körfez Geçiş Köprüsü'nde ise 5 binin üzerinde çalışan bulunuyor. 2 binin üzerinde çeşitli marka ve modelde iş makineleri var.

25 ay boyunca hiç iş kazası olmadı.

İstanbul’a gidiş 6 dakikaya düşecek.

Dünyanın en büyük 4. Köprüsü. Denizde iki ayağı var. Karadan karaya 2 bin 668 metre uzunluğunda.

Depreme de dayanıklı. Dizayn çalışmalarının ilk iki yılı deprem çalışmalarına ayrıldı. İki yıl boyunca Marmara fay hatları incelendi. Bu fay hatlarına göre dizayn edildi. Deniz içindeki ayaklar deprem sırasında 50 cm kadar hareket edebiliyor. 

İlçemiz Körfez Geçiş Köprüsü yapılırken bunun nimetlerinden fazlası ile yararlanıyor. İnşallah bittikten sonra Altınova İlçemiz tam anlamı ile altın olacak. Bir yandan Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları devam ediyor diğer yandan tersaneler ilçemize istihdam katıyor. İlçemizin yararına olacak çok önemli bir olay daha var. İlçemiz sınırlarında bulunan daha evvel tamamı askeriye ait olan sahil alanın iki kilometrelik kısmını başbakanımızın onayı ile ilçe halkımızın kullanımına açacağız. Bu yerde spor tesisleri, plaj, mesire alanları, apart oteller, havuz gibi yerler oluşturacağız’’. Diye konuştu.

Haber-Foto: Eda Tan