Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AKP, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen vatandaşlar katıldı. 
 
 Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; Meslek örgütleri ve sendika konfederasyonları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri olarak bir araya geldiklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Bu manzaranın çok büyük bir anlamı var. Bu kuruluşların tamamının farklı dünya görüşleri var, farklı çıkarları var. Aramızda işadamı da var, işçi de var. Esnaf da var, emekli de var. Tek tek sorsanız hepimiz farklı şeyler söyleriz. Ama bu ülkenin geleceği için, yeni bir Anayasa için bir araya geldik.” dedi.
 
    Türkiye’nin dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Ben bununla her yerde övünüyorum. Ama açık söylüyorum, benim içime sinmiyor. Çünkü bize yakışan en tepeye oynamak.  Benim ecdadım bunu yapmadı mı? Bursa, bu başarıya şehadet etmedi mi? Şimdi bir hedef koyduk. Cumhuriyetimiz’in 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız. Çünkü bu millet bunu hak ediyor. Bunun için de demokrasimizin kalitesini ve ekonomimizin gücünü artıracak yeni bir anayasaya ihtiyacımız var” diye konuştu.