Yalova CHP Belediye Başkan Adayı Vefa    Salman, Yalova’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere, 11 Şubat Salı günü, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Seçim İrtibat Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

      ‘İki Koçal, arasındaki en önemli fark’

 Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın, Ak Parti’ye geçtiğinden beri Yalova’da siyasi etik, kamu vicdanı, Müslümanlık ve kanun adına doğru gitmeyen gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Salman, ‘Benim 6,7 tane giydiğim farklı takım ceket kıyafetim var. Kimi 3-5 senelik. 4 çeşit farklı rozetim var. Ben birini çıkartıp birini takmıyorum. Ben sadece her gün ceketimi değiştiriyorum. Yakup Koçal ise, AK Parti’ye geçtiği gün parti rozetini taktı, bir daha da rozet takmadı. Belediye Başkanı olduğundan, partinin rozetini takmayabilir fakat seçim süreci başladıktan sonra artık Koçal’ın belediye başkanlığı kalmadı. Bu konuda en etik davranan insanlardan biri rahmetli Cengiz Koçal’dı. İznini kullanmazdı. Seçim geldiği zaman izin kullanır, yerini vekaleten birine bırakırdı. Aynı kandan gelen insan. İki Koçal, arasındaki en önemli fark budur’ dedi.

‘Saçı bitmemiş yetimin hakkı var’

       Yalova’yı AK Parti’den ve Koçal’dan kurtaracağını ifade eden Salman, ‘Koçal, ev gezilerinde, ben AK Partili değilim asla da olmadım diyor. Kendini marka olarak tanıyor. Her marka iyi değildir. İyi ve kötü markalar diye ikiye ayrılır. Ben Yalova’yı AK Parti’den ve Koçal’dan kurtaracağım. 13 Şubat’ta Koçal, yürüyüş yaparak yine halkı kandırmaya çalışacak. Yakup Koçal, yürüyüşe kim daha çok insan getirirse onu üst sıraya koyacağım diyor. Kapı kapı binlerce Karanfil dergisi bastırdı. Karanfil Evleri’nin çalışanlarının parası ve mahalle mahalle verilen yemeklerin parası Yalova Belediye’sinden ödeniyor. Davetiyenin de, yemeklerinde parası Belediye Başkanlığı’nın cebinden çıkıyor. AK Parti’nin adayının ödediği bir para yok.  Sadece belediye meclis üyelerini kullanmakla kalmadı Koçal, belediyenin çalışanlarını da kullanıyor. Verilen yemeklerin hangi salonda yapıldığı da belli. O yerin ihalesi kaç paraya verilmiş. Seçime 45 gün kala o yerin kira sözleşmesi ne kadar uzatılmış. Bunların her birinde saçı bitmemiş yetimin hakkı var. Bunu herkes biliyor’ dedi.

‘Koçal’ın cebinden çay bile içemezsiniz’

     Koçal’ın dağıttığı erzak ve astırdığı poster kadar oy alamayacağını iddia eden Salman, ‘Bunlarda utanma duygusu yok, ar damarları çatlamış, kul hakkı da yiyorlar. Bunların hesabı vermesi öbür tarafa kalmayacak. Belediyenin birimlerine yine kağıtlar asılmaya başlamış. Belediye’deki insanlara 10-20 kişi getireceksin diye Cumhuriyet yürüyüşüne baskıda bulunmuşlardı. Sen hiçbir personele geçici de olsa baskı yapamazsın. Bu vicdana sığmaz. 8 bin tane erzak yaptırmışlar. Bu değirmenin suyu nerden geliyor. Bu para Yakup Koçal’ın cebinden asla çıkmaz. Koçal’ın cebinden çay bile içemezsiniz. Belediye’nin parasına kendi paran gibi sahip çıkma. Bu hesabı sana Yalova’da bende sorarım. Erzakları, Karanfil Evleri götürüyor, imza attırıyor, yürüyüşe 5 kişi getireceksin, o 5 kişiyi ben göreceğim, o 5 kişi gelirse bir erzak torbası daha vereceğim diyorlar. O dağıttığı erzak ve astırdığı poster kadar oy alamayacak. Türk insanı ve Yalova insanı eskisi gibi kandıracağını enayi yerine koyacağını zannediyor. Kimse Türk seçmenini Türk insanı, çantada keklik, keriz sanmasın. Yalova’da Yakup Koçal’ın sayesinde, kirlilik var, virüs var. Yalova’nın bunları temizleme gerek’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel