Çiftlikköy Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Çiftlikköy Mart ayı Danışma Toplantısı’na il ve ilçe teşkilatından yoğun katılım sağlandı.

Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın projelerini ve çalışmalarını tanıttığı toplantıya ilgi büyüktü. AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Ogün Şengün, Meclis Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Çiftlikköy İlçe teşkilatı, milletvekili aday adayları ve çok sayıda partili toplantıya iştirak etti.

AK Parti teşkilatının, genel seçim öncesi kol kola,  diri olması gerektiğini ve birlik beraberliğin hiç bozulmaması için birlik ve beraberlik içerisinde çalışılmasının şart olduğunu belirten Başkan Silpagar, partililerden büyük alkış aldı.

‘Var gücümüz ile çalışıyoruz’

Toplantıda Çiftlikköy’e yapılan hizmetleri ve projeleri aktaran Başkan Silpagar, “Çiftlikköy’ün sorunlarını bildiğimiz için kökünden çözüm üretmek için var gücümüz ile çalışıyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren kurumsallaşma adına önemli adımlar attık. Bunun yanı sıra 1 milyon liralık hibe araçlar alarak vatandaşa hizmet edebilmek adına bu araçları kullanmaya başladık. Çiftlikköy’deki parkların aydınlatmaları için çalışmalara başladık. Özen Parkı ışıl ışıl yaptık. Bütün parklarımızın aydınlatmalarını ve tadilatlarını peyderpey gerçekleştireceğiz. 

Gacık Deresi’nin etrafını tel çitlerle döşedik. Böylelikle deremiz artık daha güvenli hale geldi. Çöp konteynırlarının yer altına alınması işlemleri için gerekli çalışmalar ve üretim yapıldı. Şu anda yer tespitleri yapılıyor. Çiflikköy’de çöpler yerin altına alınacak” dedi.

‘Sahil Projesi Mayıs ayında bitiyor’

Büyüyen ve gelişen modern bir Çiftlikköy oluşturmak adına çok önemli projelerin startını verdiklerini söyleyen Başkan Silpagar, “Bunlardan bir tanesi sahil projesidir. Sahil projesi sayesinde Çiftlikköy halkı, kumsalı tertemiz olan, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları olan, engellilerin rahatça denize girebileceği alanları ve ışıl ışıl bir sahile kavuşacak.

Ahşap büfeler ve iskeleler ile sahil bütünleşecek. Sahil projesi ile ilgili çalışmalarımızı Mayıs ayında bitirmeyi planlıyoruz.  Sahil projesi belediyenin kendi öz kaynakları ile yapılıyor” diye konuştu.

‘Kavşak projesi trafiği rahatlatacak’

Çiftlikköy’deki kavşak projesi için de önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Başkan Silpagar, “Kavşak ile Çiftlikköylüler rahat bir nefes alacak ve buradaki trafik kazaları büyük orada ortadan kalkmış olacak. Bu projenin en önemli detayı da hiç trafik ışığı olmadan standart geçişlerin olmasıdır. Bu sayede Yalova-İzmit karayolundaki trafik te bir nebze olsun rahatlamış olacak. Bununla ilgili de projemizi hazırladık. En müsait zamanda çalışmalara başlanacak” dedi.

‘Düğün salonu için ihaleye çıkılacak’

Önümüzdeki günler ihalesinin yapılması beklenen düğün salonu projesinin de detaylarını katılımcılar ile paylaşan Başkan Silpagar, 600 metre kare alana sahip ve 500 kişilik modern bir düğün salonu için düğmeye bastıklarını söyledi.

Başkan Silpagar, Çiftlikköy için alt yapı çalışmalarına da başlayacağını söyleyerek, belediye olarak kusursuz hizmet vermek adına var gücü ile çalışacağını belirtti. Başkan Silpagar tanıtımı esnasında partililerden büyük alkış topladı.

Haber: Eda Tan