Coşkun açıklamasında, “Bereketin arttığı sahuruyla, paylaşmayı öğreten iftarıyla, neşe ve coşkuyu toplumun tüm kesimlerine yayan, teravihiyle, okunan ve dinlenen Kuran’ın feyziyle, toplumumuzun sosyal yaralarını saran zekât ve fitresiyle, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayının son günlerine gelmenin hüznünü yaşıyoruz. Diğer yandan rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın da sevincini yaşıyoruz. 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan-ı Şerife veda ederken, bir sonraki Ramazan ayını sabırla bekleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki üç gün içerisinde bayramı yaşamanın mutluluğunu yaşayacak, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren en güzel günlerimizi idrak edeceğiz.

Bayramlar, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı, akrabalık ve dostluk ilişkilerinde eksiklik ve noksanlıkların giderilmesinde önemli bir fırsat olan karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği müstesna günlerdir. Kültürümüzün gereği küçüklerin sevindirildiği, büyüklerin ziyaret edilip hatırlandığı önemli zamanlardır.

      Ramazan ayı vesilesi ile birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, hoşgörü, vefa ve hatır duygularını tüm İslam Âlemi olarak bir kez daha yaşamalı ve yaşatmalıyız. Ancak bu sayede İslam Âlemi olarak yaşadığımız sıkıntıların üstesinden gelebiliriz.

Bu duygularla, Ramazan Bayramının başta Yalova halkı, milletimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm İslam Âlemi için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin Ramazan bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum” dedi.