Aypar, ‘MHP’nin milli değerlerine sahip çıkacağına inanıyorum’

        MHP’nin milli değerleri koruyup, sahip çıkacağını inandığını belirten Aypar, ‘Çiftlikköy’de oturuyorum. 80 yaşındayım. 16- 17 yaşında sinema sanatçılığına başladım. 4 yıl önce eşim vefat ettikten sonra sinema sanatçılığını bıraktım. Bir çok flimde rol aldım. Kendimi bildim bileli CHP’liydim. Ailemde koyu CHP’liler. İlk defa partimi değiştiriyorum. Ben bütün programları izler, dinlerim. CHP’de olumsuz giden bazı takım şeylerle karşılaştım. Atatürk’e kim değer veriyorsa o partinin yanındayım.

3 dönemdir oyumu Çiftlikköy’de CHP’ye verdim. Ümit ediyorum ki, MHP Çiftlikköy’ü yaşanabilir bir ilçe haline getirir ve iyi ki, MHP’ye oy verdim derim. Bu Cumhuriyeti Atatürk kurdu. Milli değerlerimizi koruyup, sahip çıkmalıyız. Ben Atatürkçüyüm. Atatürk, vefat edeli yıllar oldu. O günden bugüne içimizdeki sevgi asla bitmedi, hep onun değerlerini yaşatmaya çalıştık. Atatürk’ü sevenin yanındayız, sevmeyenin karşısındayız. Bu yüzden artık MHP’liyim’ dedi.

Atatürk’ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri vatanseverlik ve millet aşkıdır’

     Atatürk sevgisini anlatan Aypar, ‘Atatürk, milletini seven, milletine sadık ve milletine güvenen gerçek bir Türk milliyetçisidir. Ve şu önemli gerçek de göz ardı edilmemelidir ki; vatanını ve milletini herşeyin üstünden tutan, bu derin sevgi için gerektiğinde kendi canını dahi tehlikeye atan Büyük Atatürk’ün bize bıraktığı en önemli miraslardan biri vatanseverlik ve millet aşkıdır. Atamızın bizlere bıraktığı büyük mirası onun bizden beklediği gibi değerlendirebilmek, ülkemizi onun bize bıraktığı noktadan hep daha ileriye sürebilmek, Türk Milleti’ni, tarihine yakışır bir makama ulaştırabilmek için yapılması gereken, Atamızın izinden yürümektir. Tüm vatanseverlerin ve gerçek Türk milliyetçilerinin kendilerine örnek alabilecekleri en güzel örnek, hiç şüphesiz Atatürk’tür. Geçenlerde pazara giderken Çiftlikköy MHP Belediye Meclis aday adayı Ayfer Kılıç hanımla karşılaştım, göz göze geldik,beni seçim irtibat bürosuna çay içmeye davet etti.Kendisi ile sohbet ettik ülkenin durumu hakkında konuştuk. Aklımda MHP vardı, uzun süredir düşünüyordum ve karar verdim, Ayfer hanımda sebep oldu. Ayfer Hanıma teşekkür ediyorum’ dedi.

‘1938 ‘Atamız gidiyor’ adlı haber’

Tan Gazetesi’nde 1938’de tarihinde, ‘Atamız gidiyor’ adlı haberini yıllardır muhafaza eden Aypar, ‘Gazeteyi annem saklamış. Bende bu gazeteyi yıllarca, bu yaşıma kadar kitaplarımın arasında sakladım. Atatürk’e ait ne varsa kitap hepsini saklamalıyım. Nesillerden nesile Atatürk’ün bize öğrettiklerine sahip çıkmalıyız ve anlatmalıyız. Bu gazeteyi Rıfat Bey’e hediye ediyorum. Umarım Atatürk’ün çizgisinden giderler’ dedi.

Elbir, ‘Nevin Hanım bizlere çok büyük güç kattı’

Nevin Aypar’ın MHP’ye gelmesinin kendisini onurlandırdığını ifade eden Çiftlikköy MHP Belediye Başkan Adayı Rıfat Elbir, ‘Nevin hanımın, Atatürk’ün çizgisinde olduğumuza inancının tam olduğunu görmek, bizleri çok mutlu etti.Atatürk’ün çizgisinden giden siyasi parti oluşumuzu Nevin hanımın benimsemiş olması bizim için çok önemli bir örnek teşkil etmektedir.Halkımız artık, Milliyetçi Hareket Partisi’ni savunduğunu ve değerlerine sahip çıktığını gözlemliyorum. Türkiye’nin tanınmış sinema sanatçısı olan Nevin Hanım bizlere çok büyük güç kattı. Atatürk için bütün milletlerin tarih sahnesinde ayrı bir yeri vardır ve o bütün milletlere saygı duyar, ama Türk Milleti’nin yeri apayrıdır. Tarihe özel bir ilgisi olduğu bilinen Atatürk, Cumhuriyet’in ilanından sonra tarih çalışmalarına önem vermiş, bu çalışmaları milletimizin tarihi bilincinin geliştirilmesi ve şanlı mirasımızın herkes tarafından öğrenilmesi için kullanılmasını istemiştir. Özellikle Atatürk döneminde, tarih alanındaki olağanüstü çalışmalarla Türk’ün geçmişi aydınlatılmıştır. Bizde Atatürk’ün yolundan ayrılmadan, Çiftlikköy’de de güzel şeyler yapacağız, projelerimiz hazır’Dedi.

Elbir, ‘Atamızın son yolculuğunda olan değerleri, en güzel şekilde muhafaza edip bize takdim eden Nevin Aypar’a teşekkür ediyorum’ dedi.

Haber Foto: Gamze Yüksel