Hemşeri derneklerini ziyaret ederek Pazar günü seçim çalışmalarına başlayan AK Partililer Mardinliler, Elazığlılar, Siirtliler, Bayburtlular, Karadenizliler, Malatyalılar ve Ardahanlılar derneklerinde Yalova halkı ile buluştular. Vatandaşların sorularını yanıtlayan, AK Parti hükümetlerinin ülke genelinde ve Yalova’da yaptığı hizmetlere ve icraatlara değinen AK Parti milletvekili adayları Temel Coşkun ve Mustafa Pehlivan, aynı zamanda vatandaşları da selamladı, esnaflara hayırlı işler dilediler.
Akşam saatlerinde AK Parti Yalova Gençlik kollarının Yalova Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlemiş olduğu AK Parti Yalova Gençlik Buluşması toplantısı gerçekleştirildi. Tüm ilçe gençlik kollarının da iştirak ettiği toplantıya yoğun bir katılım oldu. AK Parti’nin, Yalova’nın gençliği, genç ruhu beni heyecanlandırıyor diyen AK Parti Yalova il başkanı Mazhar Aydın, gençlik kolları toplantılarının ve gençliğe yönelik yapılan çalışma ve programların artarak büyümesi gerektiğini, bunun için üzerine düşen görevi tüm teşkilat kademeleri ile birlikte yapacağını ifade etti. 12 Mayıs’ta dünya liderini ağırlayacak Yalova’ya gençliğin, AK Gençliğin damgasını vurmasını istedi.
AK Parti milletvekili adayları Temel Coşkun ve Mustafa Pehlivan, merkez ilçe başkanı Hüseyin Uygun, Seçim Koordinasyon Başkanı Mustafa Kandemir, Çiftlikköy ilçe başkanı Süleyman Çelebi, kadın kolları başkanı Meliha Akyol’un da katıldığı gençlik konuşmasında söz alan AK Parti Yalova gençlik kolları başkanı Erkan Çetintaş, “büyüklerimizin desteği ile gençliğin dinamizmi ve azmi ile daha çok işler başaracağız, emaneti taşımayı hak edeceğiz. Yalova’daki seçimlerde, 2011’de AK Gençlik hazır, Hedef 2023, sonuç iki sıfır olacak” dedi.
AK Parti gençlik kollarına seslenen milletvekili adayı Mustafa Pehlivan, “Başbakan’ımız gençliğindeki çalışkanlığı ve zekâsıyla İstanbul’a il başkanlığı yapmış, malumunuz Belediye Başkanlığı ile büyük bir beğeni toplamış, ülkemizde ve siyasette yeni yeni çığırlar açan, tarihimizin en köklü değişimlerine imza atmıştır. İşte bu salonda, bu coşkuda ve heyecanda yarının Başbakan’larını, bakanlarını, il başkanlarını ve kendisinden söz ettirecek siyasilerini görüyorum. Allah yardımcınız, yardımcımız olsun” dedi.  
Konuşması ‘Yalova seninle gurur duyuyor’ tezahüratlarıyla kesilen AK Parti Yalova milletvekili adayı Temel Coşkun, “siyaset bu yaşlarda, bu çabalarla var olmaktır. Siyaset sevmektir, siyaset hoş görmektir, siyaset hizmet üretmektir, siyaset gelecektir. Geleneklerimizden gelen, fıtratımızda var olan sevgi, hoş görü ve hizmet anlayışımız, bizleri AK Parti çatısı altında toplayan en temel etkendir. Geçmişte Başbakan’ımızla çalışma imkânım oldu, bürokraside ve yerel anlamda birçok alanda hizmet ettim, yine il başkanlığı dönemimde kendisinin gençliğe ne kadar önem verdiğine bizzat şahidimdir. Nitekim seçme ve seçilme yaşını 25’e de indiren çalışma, Başbakan’ımızın gençliğe verdiği değer, önemden kaynaklanmaktadır. Bizler hiçbir aman yaşlanmayacağız, ülkemiz hiçbir zaman yorulmayacak. Çünkü hamdolsun ki, genç bir popülasyonumuz ve üreten bir yapımız var. Bu genç ruhu oluşturan siz değerli kardeşlerime başarılar diliyorum. Allah’ın izniyle Mustafa Pehlivan’la beni Ankara’ya gönderdiğinizde gençliğimizin ekonomik ve sosyal alanda rahat edebilmesi için gereken tüm girişimleri gerçekleştireceğiz. Hükümetimizin ve belediyelerimizin icraatlarını, bir dahaki seçime kadar değil Cumhuriyet’in yüzüncü yılına ülkemizi nasıl hazırlamak istediğimizi kapı kapı ev ev dolaşarak anlatmamız gerekiyor. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. İstikrar sürsün, Yalova büyüsün diyorum. Allah bahtınızı açık etsin, yar ve yardımcınız olsun diliyorum” dedi.
Öte yandan ev ziyaretlerine devam eden AK Parti milletvekili adayları Temel Coşkun ve Mustafa Pehlivan Rüstem Paşa ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerinde ev sohbetlerinde mahalle sakinleri ile bir araya geldiler.