Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa Bursa’dan, İzmit’ten, Gemlik’ten, İznik’ten, Gölcük’ten, Orhangazi’den katılımcılar ve Yalova’dan konferansa iştirak eden misafirlerin yoğun ilgisi ile büyük bir ilgi ile takip edildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans Burak Küçük’ün yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Küçük konuşmasında, Bediüzzaman Hazretlerinin bu zamanda Nurlarla hizmet-i imaniye, her tarafta ilanatla ve muhtaç olanların nazar- ı dikkatlerini celp etmekle olur. En ziyade muaannid veya muhtaç olanlar onu bulur, imanını kurtarır ve inadı kırılır, tehlikeden kurtulur ve Nurun dershanesi genişlenir sözlerine atıfta bulunarak bu konferanslarla insanların nazarlarını tahkiki imanı kazandıran Risale-i Nur eserlerine çevirerek iman mücadelesi vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Daha sonra  sinevizyon gösterisi ve Âlemin  Ölümü adlı tiyatro ile Bediüzzaman Hazretlerinin ölüm anı canlandırılarak salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Programın sunumunu gerçekleştiren Sezai Çakır Bediüzzaman Hz. hayatını putları kırmaya adamıştır. Hiç bir zaman pot kırmamıştır. Ona pot kırdırmaya çalışanlar hayatlarının en büyük potlarını kırmışlardır. Onları Rabbimize havale ediyoruz sözleri büyük alkış aldı.

 Daha sonra konferans Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz’ün konuşmasıyla devam etti.

Konferansta Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve baş yazarı Kazım Güleçyüz, Cemaatleşmenin bir ihtiyaçtan doğduğunu, asrı saadetten sonra, tarikatlerin varlığı ve asrımızda ve günümüzde cemaatleşmenin bir ihtiyaçtan doğduğunu, böyle dostlukların zayıfladığı bir ortamda cemaati birlikteliğin büyük yararlar sağladığını, cemaatlerin birlikte ve dostça yaşamanın şartının kendilerinin sadece haklı olduklarını kabullenmeleri halinde diğer guruplara dışlayıcı bir tutum içinde olmamaları gerektiğini “hak yalnız benim mesleğim demeden, benimki daha güzel diyebileceklerini” başka cemaatlerin hizmetlerini yok saymadan dostça birliktelik ile yaşamalarını, yaşadığımız ihtilallerde ve muhtıralarda cemaatlerin oldukça sıkıntılar çektiklerini, özellikle nur talebelerinin bu baskılara müsbet hareketi ihtiyar ederek  hareket ettiklerini, cemaatlerin siyaset ile içli ve dışlı olmalarının önce cemaatlere zarar verdiğini yakın tarihimizde yaşana hadiselerde açıkça gördük, siyasi iktidarların gelip-geçici olduğunu ama cemaatlerin kıyamete kadar gayretlerini devam ettireceklerini”dile getirdi.

Büyük bir dikkat ve ilgi ile takip edilen konferanstan sonra yazarımız kitaplarını imzaladı.

Misafirlere o günün gazetesi ve 46 yıl hediyesi olarak Yeni Asya’nın verdiği neşriyat ile ilgili kitapçık hediye edildi.

Haber: Eda Tan