Çalışmalar çerçevesinde başıboş şekilde gezen atların toplanmasına başlandı. Özel olarak hazırlanmış römork ile yol kenarlarında veya şehir merkezindeki çeşitli noktalarda dolaşan atlar toplanıp, Veterinerlik bahçesindeki yapılmış bölümde bekletilip, mikroçip takılı olanları sahipleri ile irtibata geçilerek atları sokağa bırakanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor. Mikroçip bulunmayan atlarda mikroçip takıldıktan sonra sahiplendiriliyor.

  Uygulamayla yol kenarlarında trafik güvenliğini de bozan atlarla ilgili trafik polisleriyle koordineli olarak çalışma yapılıyor. Trafik kazalarına sebep veren atlarla ilgili alınan tedbirler sayesinde sürücülerin daha güvenli yolculuk yapmasını sağlamış oluyor.

  Bağlarbaşı Mahallesi’nde yoğun olarak atların bulunmasından dolayı Zabıta ekipleri de anons yaparak vatandaşları hayvanlarına sahip çıkması konusunda uyarıyor. Hem hayvanların hem de insanların can güvenliğini koruyarak hayvanlar tarafından özel mülklerde zararın oluşmamasını hedefleyen Veterinerlik ekipleri konuyla ilgili rutin çalışmaların devam edeceğini belirttiler.