Tarihi Güreş, Yalova Valisi,Garnizon Komutanı,Edirne Belediye Başkanı,Yalova Belediye Başkanı, Çiftlikköy Belediye Başkanı,Taşköprü Belediye Başkanı,Kaytazdere Belediye Başkanı,Koru Belediye Başkanı,Altınova Kaymakamı,Termal Kaymakamı,köy muhtarları, siyasi parti il başkanları ve yoğun seyirci katılımıyla gerçekleşti.Ulusal medyada da canlı yayın olarak yayınlanan güreşlere ülke genelinde ilgi büyüktü.Bu büyük tarihi geleneğin tüm masraflarını üstlenen güreş ağası işadamı Orbay Tuna katılanlarla tek tek ilgilendi.

Güreş camiasının en ünlü 40 başpehlivanın katılımıyla gerçekleşen güreşlerde Kırkpınar'da beklenen final mücadelesi yaşandı.Zorlu rakiplerini yenerek finale yükselen Kırkpınar'ın son başpehlivanı Fatih Atlı ile Antalya Kumluca son başpehlivanı Orhan Okullu arasında kıyasıya final mücadelesi yaşandı.Mücadeleyi kazanan Başpehlivan Fatih Atlı 109. Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

Güreşe katılan başpehlivanlar son yıllarda Kırkpınar'dan sonra en büyük,en coşkulu güreşlerin Fevziye Er Meydanı'nda yaşandığını söylediler.109. Tarihi Yalova Fevziye Yağlı Güreşleri Ağası işadamı Orbay Tuna gelecek yılın ağalığını açık arttırmada 75,000 TL bedelle aldı. Açık arttırmanın  ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın elinden kupasını alan Tuna, güreş severler tarafından omuzlara alındı.

Yalova Fevziye Güreş Ağası işadamı Orbay Tuna açıklamasında, "Bu güreşleri 150 yıl önce bölgeye yerleşen Çerkes atalarımız yöredeki kardeş halklarla kaynaşmak için başlattılar.Türk Milleti kültür mozaiğine bıraktıkları bu milli değeri yaşatmak bizim için onurdur.Kırkpınar'ın yolu Fevziye'den geçer.Güreşseverler, milli değerlere sahip herkes bizi izlemeye devam etsin." dedi.

Finali kazanan Çerkes kökenli Başpehlivan Çerkes bayrağını omzuna alarak Türk bayrağı altında onurlu bir şekilde fotoğraf çektirmesi takdire değerdi.

İşte müsabakalarda kendi boylarında dereceye giren güreşçiler

Minik I

  1. Ramazan Yıldız Çilenker
  2. İsa Öztürk
  3. Şinasi Kasal, Seymen İris

 

Minik II

  1. Erkan Şahin
  2. Enes Yiğit
  3. Samet Yavan, Osman Emre Atak

Teşvik I

  1. Sinan Yıldız
  2. Emirhan Taştan
  3. Fatih Seren, Efe Naci Kurtuluş

Teşvik II

  1. Taylan Şahin Bilgin
  2. Görkem Aydoğan
  3. Furkan Oral, Enes Malik Öztürk

Tozkoparan

  1. Enes Özcan
  2. Melihhan Genç
  3. Serdar Yıldırım, Yunus Emre Uzuner

Ayak

  1. Selçuk Kılıçarslan
  2. Faruk Yılmaz
  3. Durak Gümüşalan, Seçkin Duman

Deste Küçük

  1. Serkan Setin Sert
  2. Erdal Duman
  3. Bayram Ali Han, Alperen Torun

Deste Büyük

  1. Alparslan Tekmen
  2. Serkan Dedemoğu
  3. Alparslan Temizce, Tunahan Özgül

Küçük Orta Küçük

  1. Hüseyin Özdemir
  2. Tolga Turan
  3. M.Enes Serim, Süleyman Efeoğlu

Küçük Orta Büyük

  1. Rıdvan Fidan
  2. Yiğit Yılmaz
  3. Bayram Ali İslamoğlu, Mevlüt Köken

Büyük Orta

  1. Semih Turgut
  2. Burak Kaya
  3. İbrahim Yanık, Recep Üstündağ

Başaltı

  1. Ekrem Akın
  2. Yürel Serinkan
  3. Serkan Sertürk, Nedim Gürel

Baş

  1. Fatih Atlı
  2. Orhan Okullu
  3. Güngör Ekin, Ekrem Yavuz