İl Merkezinde ve İlçelerde yapılan toplantılarda bilgilendirme sunumları Vali Esengül Civelek tarafından yapıldı.

    Bu toplantılarda,  mülki amir ve eşlerine, belediye başkanlarına, kamu kurum ve kuruluş çalışanlarına, sivil toplum kuruluşları üyelerine, muhtarlara ve halkın her kesimine  “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtılarak İl genelinde 3200 kişiye ulaşıldı. Ayrıca, komisyonlar marifetiyle köyler ve kurslar dolaşılarak bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

   Bu toplantılar sonucunda, Açık ortaokula kesin kayıt yaptıran kadınların sayısı 500’e, Açık Lise ve Açık Mesleki Lise ön kaydını yaptıran kadınların sayısı ise 250’ye yaklaştı.

Projenin amacının eğitim seviyesi düşük, ekonomik açıdan yetersiz koşullarda olan, imkansızlıklar içerisinde okuyamamış genç kızlarımızı, kadınlarımızı, mesleki eğitime yönlendirmek, mesleki eğitim kazandırarak istihdam edilebilirliğini sağlamak olduğunu belirten Vali Civelek, ‘İlimizde hayata geçirilmesi, başarıyla yürütülmesi sürecinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, muhtarlarımızın, üniversitemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, gönül elçilerimizin ve rol modeli olan kadınlarımızın desteği, işbirliği, gönül birliği, güç birliğinin büyük önem taşıyor’ dedi.

    Geçmişte genç kızların ve kadınların eğitimlerinin çeşitli nedenlerle yarım kaldığını, bu eksikliğin giderilmesi için çalışıldığını vurgulayan Civelek, bu projedeki ilk amacın kadınlarımızın yaşlarına bakılmaksızın Açık Ortaokul, Açık Lise ve Açık Meslek Liselerine kayıt yaptırmaları olduğunu, kayıt yaptırıldığı andan sonra başarılı olabilmeleri için tüm dersler düzeyinde Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla kurslar düzenleneceğini, hedef kitlenin ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunu olan tüm kadın ve genç kızların olduğunu söyledi.

Vali Civelek, Yalova genelinde 1.663 gönül elçisinin bulunduğunu, gönül elçilerinin dayanışma ruhu içinde herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, engelli vb. nüfus gruplarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara sadece gönüllü katkı sağlayan kişiler olduğu açıklamasını yaparak, halkımızı gönül elçisi olmaya davet etti.