Demirel gazetemize yaptığı yazılı açıklamasında;

‘’Türkiye'de bir milada tanıklık ediyoruz. Bu seçimler milli iradenin Çankaya'ya yansıması demektir. Vesayetin ortadan kalkacağı bir döneme artık sayılı günler kaldı.                Türkiye de 12 yıl önce başlayan değişim ve gelişim dünya milletlerinin hayranlıkla izledikleri bir ülke olmamızı sağladı. İtibarımız ve saygınlığımız ülkemize yakışır bir düzeye geldi. Ülkemizde yönetimde yapılan reformlarla sağlıktan ulaşıma, eğitimden tarıma birçok alanda hayal edemeyeceğimiz noktaya gelmiştir. Özel idare kanununda yapılan değişiklik Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin kurularak aktif faaliyet yapabilir hale getirilmesi ve Köydes sayesinde köylerimizde bu gelişimden hakkını almıştır. 2002-2014 tarihleri arasında özel idare bütçesinden₺29.409.893 yatırımyapıldı. Köydes 2005de kuruldu ve2005 -2014 tarihleri arasında  ₺31.272.755 yatırım yapıldı bir kısmıda devam etmektedir. Köylerimiz şehir merkezlerimizle yarışır hale geldi.Köylerimizde yaşamak zülüm olmaktan çıktı ve tercih edilir yerleşim bölgeleri oldu.

Kendisini Ülkesine ve insanına hizmete adayan sayın başbakanız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşına verdiği değerin sonucu olan bu gelişmelerin yeni dönemde daha da artacağına inanıyorum. 12 Eylül 2010 referandumunda halkımızın verdiği kararla ülkemiz yeni bir döneme giriyor. O gün buna karşı gelenler bu günde kendilerine bir vesayetçi aday bularak maalesef ülkenin gelişmesini göremeyecek kadar basiretsiz seçim yapmışlardır. Referandumda cumhurbaşkanını halk seçmelidir diyen Ak Partimizin Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi geleceğimiz için en önemli karar olmuştur.  Dilerim ki bu heyecanı, bu azmi, bu coşkuyu vatan millet ve insan sevgisi olan Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanlığına seçilmesi ile 10 Ağustos akşamı ülkemiz yaşar. Türkiye'de bir milada tanıklık ediyoruz. Yani milli iradenin Çankaya'ya yansıması demektir bu seçimler. Vesayetin ortadan kalkacağı bir dönem artık. Halk kendisini idare edecekleri, Türkiye'nin geleceğini emanet edecekleri insanların yetkisini elde etmiş olacak. İnanıyorum ki Sayın Başbakanımızın bir devlet başkanı olarak cumhurbaşkanı olarak da göreve geldiğinde Türkiye'nin önünde yeni fırsatlar ortaya çıkacak, biz de bu ülkede gurur duyacak ve diğer ülkelerle rekabet konusunda da artık hiç bir farkımız kalmayacak’’.

       Demirel, ‘’77 milyon büyük bir aile ve kardeşlik toplumu olarak Çanakkale'yi beraber başardık, destanlar yazdık. İnanıyorum ki bu süreç böyle yeni bir dönemdir. 2023 hedefine daha güçlü gireceğimiz bu dönemde bizlere daha çok görev ve sorumluluklar düşecektir.

 AK Parti olarak İl genel meclisi olarak bizim üzerimize düşecek görevlere hazırız                                                                                   Cumhurbaşkanlık makamının, millet eliyle millete açıldığı bir zamanda “Milletin Adamı” diye nitelenen ve ömrünü milletine hizmete adayan Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olması ise büyük dönüşümün en kuvvetli adımlarından biridir.

Davası uğruna nice badireler atlatan, sürekli yolu kesilmeye çalışılan ve “Muhtar bile Olamaz” denilen Sayın Başbakanımızın bu makama aday olması, milletin galibiyetinden başka bir şey değildir. Millet, 200 yıldır milletin özgüvenini kıranlara, “Siz kimsiniz!” diyebilen bir lider olduğu için sayın başbakanımızı bu makama layık görmüştür. Sandığa gitmeden 2003 Ak Parti iktidarı öncesini hafızalarımızda bir canlandıralım evdeki gençlerimize bu günle o günleri mukayese edelim ve sandık başına gittiğimizde parti taassubuyla değil ülkemizin ve neslimizin geleceği için kararımızı verelim.

      Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor; ilk turda Cumhurbaşkanlığına seçileceğine inandığımız Sayın başbakanımızı şimdiden tebrik ediyorum’’.