Oda olarak yaptıklarını anlatan Keskin, bir süredir Yalova’da uygulanan ve minibüs şoförlerine verilen kart uygulamasını anlattı.

Sefer Keskin, Yaptığı açıklamada; “Yalova merkezde, sabah altı akşam on iki arasında hizmet veren on tane hattımız var. On tane mahallede hizmet veriyoruz. Bir de Termal hattımız vardı ama istenilen “D” Belgesi’ni alamadığımız için –bizim araçlara olmuyor- araçlarımızı çekmek zorunda kaldık. 15 tane da Karamürsel’e çalışan aracımız var. Aşağı yukarı günde 1200 ile 1400 arasında değişen sefer sayımız var. Tabi bu gün gün değişiyor. Okulların olmadığı günlerde, tatillerde özel günlerde bu sayı artabiliyor, ya da çoğalabiliyor.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye genelinde zorunlu hale getirilerek her yerde uygulanması gerektiğini söylediği uygulamayı da açıkladı.

Keskin; “Türkiye’de tek olan bir şey yaptık biz. Geçtiğimiz günlerde Mersin’de yaşanan bir olay vardı biliyorsunuz, Allah bir daha yaşatmasın öyle bir şey. Biz bu olaydan bir ay önce bir uygulama başlattık. Yalova Belediyesi ile ortalaşa çalışarak Toplu Taşıma yönetmeliğinde kart uygulamasına geçtik. 320 şoförümüze bir kart verdik. Zabıta denetime çıkarak şoförleri denetliyor. Kartı olamayanlar sefere çıkamıyor.

Belediyeden, emniyetten ve konusunda uzman bir kişi tarafından şoförlere eğitim veriyor. Bu eğitimden o kartı alabilen kişiler yapabiliyor bu işi.

Aslında bu uygulamanın yasallaşması gerekiyor. Bunu belediyenin değil de devletin yapması gerekiyor. Bir takım kanunlar çıkartarak bu uygulamayı yasallaştırması gerekiyor devletin.

Biz istedik belediye istedi diye yapıyoruz bunu. Kendi düşüncemiz. Ama bu uygulamanın yasallaşması ve her yerde her şehirde zorunlu hale gelmesi gerekiyor.“

Yalova’nın trafik sorununa da değinen Sefer Keskin, “Bir de Yalova’da trafikle ilgili sıkıntılarımız da var. Çok araç var. Maalesef yollar yetersiz. Şu merkezde, İstanbul Caddesi, Dört Yol, Fatih Caddesi, Şehit Ömer Faydalı Caddesi, bunların hepsini günde 80 bin araç kullanıyor.

Yanılmıyorsam şimdi belediye parkla ilgi bir uygulama başlattı bakalım nasıl olacak. Radikal kararlar alınması lazım. Bence çevre yolu kesinlikle gerekli. Çevre yolu olmazsa olmaz.” Dedi.

Haber-Foto: Eda Tan