Program hakkında bilgi veren Özel “Türkiye 100 Programı, merkezi ABD’de bulunan ve Harvard İşletme Okulu Profesörü Michael Porter tarafından kurulan AlIWorld Network ile 2011 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin gerçekleştirdiği Türkiye 25 Programı’nın devamı niteliğindedir. Türkiye 25 ödül töreni, Aralık 2011’de, ABD Başkan Yardımcısı Sayın Joe Biden’ın katılımıyla, İstanbul’da, İkinci Küresel Girişimcilik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 25 şirketine ödülleri, Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz tarafından verilmiştir. Türkiye 25 listesinde yer alan şirketler hakkında, Türkiye ve yurtdışındaki yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artarak hızlı büyüyen şirketler bu sayede, yatırımcı ve tedarikçi ağlarını geliştirmişlerdir. Başarılı şirketlerin yetkilileri, Temmuz 2012’de, Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilen AlIWorld Girişimcilik Zirvesi’ne katılarak, dünyaca ünlü iş insanları, yatırımcılar ve akademisyenlerle bir araya gelmişlerdir. AlIWorld Network’ün dünyanın dört bir tarafından başarılı girişimcilerin yer aldığı iletişim ağının parçası haline gelen Türkiye 25 şirketlerinin, dünyaya açılmaları kolaylaşmıştır” dedi.

   YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, halka açık olmayan ve hızla büyüyen şirketlerin katılımına açık olan “Türkiye 100 Programı”na başvuruların www.turkiye100.org bağlantısı üzerinden alındığını belirtti.
Özel, ‘Başvuru kriterleri ve ödüllere ait detayları, kazanan şirketler 2010 ve 2012 yılları arasında satış gelirlerindeki büyüme performansına göre sıralanacaktır. Tek değerlendirme kriteri satış gelirlerinin ilgili dönemdeki büyüme ortalaması olacaktır. Satışlarını en fazla arttıran 100 şirket belirlenecek ve en hızlı büyüyen şirket birinciliğe hak kazanacaktır. Hızlı büyüyen, ancak ciro ya da kuruluş yılı kriterlerini karşılamayan şirketlerin başvuruları da “İzlenecek Şirketler” kategorisinde ayrıca değerlendirilecektir. Türkiye 100 listesinde yer alacak şirketler Temmuz 2013’te Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan AllWorld Girişimcilik Zirvesine katılma hakkı elde edeceklerdir. Başarılı şirketlerin yöneticileri farklı ülkelerden hızlı büyüyen şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelme ve dünyaca ünlü akademisyenler tarafından yapılacak konuşmaları dinleme şansını yakalayacaklardır’dedi.