Yalova’nın susuzluk sorunda şu konular görüşüldü;

- Su sorunun sadece Yalova da değil ülke gündeminde de birinci sırada olduğu.

-Kesintinin popülizim sebebi ile değil aşırı kuraklık sebebi ile bütün bölgede yapıldığı.

-Yalova su eylem planının biran evvel faaliyete geçirilmesi gerektiği.

-Muhtarların suyun etkin kullanımı konularında daha duyarlı olup çalışma programları yapmaları, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelinerek suyun tasarruflu kullanımı konusunda toplantı düzenlenmesi.

-İçme suyu sıkıntısı yaşanırken tarımsal sulamanın içme suyu kaynaklarından yapılmaması gerektiği.

 

-Yapılan su kesintisinin baraj doluluk oranının %11 altına düşmesi sebebi ile tamamen tedbir amaçlı yapıldığı.

-Su sorunun çözümü için kayıp ve kaçakların bir an evvel önlenmesi gerektiği, bunun içinde kayıp kaçak ekibi kurulduğu ve 185 hattından Çarşamba günü hizmet vermeye başlayacağı. Vatandaşların bu hatta kayıp ve kaçaklar konusunda ihbarda bulunmaları.

-Gökçe barajını besleyen kaynakların verimli kullanılması, Ortaburun Göletinin Gökçe Barajına aktarılması için çalışmalar yapılması.

 -Kurtköy derivasyon hattındaki çalışmaları YKSB yetkililerinin yerinde yakından takip ettiklerini ve  ay sonunda tamamlanacağı yaşanan kuraklık sebebi ile tam kapasitede su alınmasa bile suyun katkı sağlayacağı.

-‘Yalova İli Çok Acil İçme Suyu Eylem Planı’ kapsamında açılan 15 adet sondaj kuyuların bir kısmının devreye alındığı kalan kuyular içinde isale hattı çalışmalarına başlandığı, DSİ tarafından yapılan kuyu pompa ihalelerinin tamamlandığı ay sonu itibariyle bütün kuyuların tam kapasite devreye alınacağı.

 

-Belediyelerin kuyulara pompaları temin etmeye başladıkları DSİ tarafından gelecek pompaların yedek olarak kullanılacağı.

-Alınan tüm tedbir ve uygulamalara rağmen arıtma tesisinin bölgeye tam kapasitede su verdiği buna rağmen talebi karşılamak için yoğun çaba sarf edildiği.

-Talebin yoğun olması sebebi ile Çınarcık bölgesinde su sıkıntısı çekildiği.

-Yapılan müdahaleler ile Çınarcık’a ancak su verilebildiği.

-Vatandaşların ve kurumların alacakları tasarruf tedbirleri ile aşırı tüketimin azalması sağlanırsa yağış mevsimine kadar suyun ancak yetebileceği.

-Su tasarrufu için afiş ve el ilanları ile vatandaşlara bilgi verildiği, vatandaşlarımızın ve kurumların park bahçe sulamalarını içme suyundan karşılamamaları.

- İçme suyunun amacı dışında kullanımın engellenmesi.

-Gündemde su kesintisinin olmadığı kesinti yapılacak ise bölgesel olarak yapılması

 ve birkaç gün önceden vatandaşların uyarılması ve idarelerin gerekli tedbirleri alması gerektiği konuları görüşüldü.