Yalova Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen Dede Korkut Festivali hakkında açıklama yapan organizatör Zamira Rysaeva, ‘Türk Dünyası’ndan 8 ülke iştirak ettik. Ekiplerimiz, festival süresince mahallelerde gösterilerde bulundu. Yalova Konservatuvarı Kültür ve Sanat Derneği 1.Dede Korkut Kültür & Sanat Şöleni kapsamında düzenlenen etkinliklerde; halk oyunlarının yanı sıra, pandomim ve çeşitli sokak gösterileri de yaptık. Bizleri ağırladığınız için sizlere çok teşekkür ederiz. Yalova’yı çok beğendik’ dedi.

    Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, ‘Soydaşlarımız hoş geldiniz. Türkiye olarak büyük devlet olduğumuzun farkındayız. Dünyadaki Türk soylarıyla sürekli iletişim içindeyiz. Ekonomik, ticaret, siyasi en önemlisi de kültürel olarak hep sizlerle beraberiz. Dil, din, örf ve adetlerimiz var. Bunları yaşatmak istiyoruz. Bu konuda hassasız. Yalova belediyesine teşekkür ediyorum. Yalova’mızda soydaşlarımızla bizi, bir araya getirdiği için’ dedi.

       Geçmişten bugüne kadar, et tırnak gibi olduklarını söyleyen Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, ‘Lehçelerimiz farklı olabilir ama kültürlerimiz aynı. Hepiniz kardeşlerimizsiniz. Sevgiyle hepinizi bağrımıza basıyoruz. İnşallah bizlerde, sizin yaşadığınız yerlerde, sizleri ziyaret ederiz’ dedi.

    Daha sonra yurt dışından gelen misafirler, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’a ve Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun’a hediyeler takdim ettiler.

Haber Foto: Gamze Yüksel