Kızılcık ürününün tanıtımının ön planda olduğu şenliğe, Yalova Valisi Sayın Esengül Civelek, Çınarcık Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, CHP İl Başkanı Ertan Şener, Teşvikiye Belediye Başkanı Fikret Öztürk,  İl Genel Meclis Başkanı ALİ Rıza Alkış, Çınarcık Belediye Başkanı Mustafa Erdoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Han, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Selahattin Aras, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hadi Dağaşan ve Gıda Yem Şube Müdürü Ergün Demirhan katılım sağladı.

 İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Yalova Meslek Oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda misafir katıldı.

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterileri büyük ilgi görürken, Yafem Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundular. Katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaket takdim edildikten sonra en iyi kızılcık üreticilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

         İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Müdürlüğünce, üreticilere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan tarafından hediyeleri verildi.

          Açılış konuşmasını yapan Karahan, Şenköy ve kızılcık ürünü hakkında genel bir değerlendirme yaptıktan sonra meslek hayatı boyunca böyle albenisi olan ve bu irilikte kızılcık meyvesi başka bir yerde görmediklerini söyledi.

      Bakanlıkça, ‘Kırsal Kalkınma Yatırımları’ kapsamında işleme tesisi açılması durumunda % 50 desteklemesi yapılacağını da vurgulayan Karahan, tüm misafir ve katılımcılara teşekkür etti.