Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 13 Eylül 2017 tarih ve 30179sayılı Resmi Gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Destekleri̇ Kapsamında 12. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliği ile ilgili olarak Yalovalı yatırımcılara yönelik Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, Şube ve İlçe Müdürleri, Tarımsal Birlik ve Kooperatif Başkanları, Muhtarlar ile Özel Tarımsal Danışmanlık Firmaları ve yatırım yapmayı düşünen yatırımcılardan oluşan 93 kişi katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar düzenledikleri bilgilendirme toplantısına yatırımcıların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek geçen 11 etapta yatırım tutarı 25 Milyon lira olan 36 proje uygulandığını, uygulanan bu projeler için bakanlık olarak yatırımcılara yaklaşık 12.5 milyon lira hibe desteği ödediklerini söyledi. İl Müdürü Parıldar11. Etaptan itibaren Yalova için çok uygun olan kırsal turizm yatırımlarını da hibe desteği kapsamına aldırdıklarını ifade ederek Yalova’nın tarımsal yatırımlar için çok uygun olduğunu, yatırımcıların bu fırsatı çok iyi değerlendirmelerini, 12. Etapta Blok Yüksek Plastik Tünel Projelerinin program kapsamına alınması ile birlikte önceki yıllara göre daha fazla başvuru beklediklerini söyledi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Necdet Tuncer ise Programın uygulama tebliği hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler verdi. Sunumun ardından yatırımcıların sordukları sorulara İl Müdürü Suat Parıldar cevap vererek başvuruların 11 Aralık 2017 tarihine kadar devam edeceğini, başvuru aşamasında ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğünden alınabileceğini ifade etti.