Programa; Vali Tuğba Yılmaz, Milletvekili Fikri Demirel, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun; Çanakkale Cephesinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen askerlerin ortak özelliğinin kalplerindeki iman duygusu ve vatan aşkı olduğunu ifade ederek; “Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılını idrak ederken o ruhun ve inancın gücünü damarlarımızda yaşatıyor olmanın huzuru içinde geleceğe güvenle baktığımızı ve birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel olmadığının bilinmesini isterim’’dedi.

Çanakkale Savaşında 250 bin şehit verildiğini belirten Müdür Ali Tosun: “Toplumumuzun kahramanlıklarla dolu tarihini unutmamak adına buradasınız. Savaşın kazanılmasındaki en önemli etken milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Çanakkale, en zor şartlar altında bir milletin yeniden doğuşu, şahlanışıdır. Çanakkale zaferi ‘bitti’ denilen bir milletin kendisini dünyaya bir kere daha ispat etmesidir.

Büyük bir imanın, muazzam bir azmin timsali olan zaferin şuuruyla, dün olduğu gibi bugün de aynı ruhu yaşatacak, Temmuz sıcağını bahara çevirebilecek inanca sahip nesillerle geleceğe yol almaktayız. Tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın sarsılmaz inancı ve mücadele ruhunu, bu topraklar üzerinde yaşayan gençlerimize aktarma gayesindeyiz.

Al bayrağa rengini veren, istikbal ve istiklal sevdasıyla Çanakkale´yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi; 15 Temmuz ’da, Afrin’de onların izinden giderek şehadete yürüyen vatan evlatlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.” dedi.