Altınova ilçesine bağlı Ahmediye köyünde düzenlenen Yem Dağıtım Programına Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, İl Müdürü Suat Parıldar, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Selahattin Aras ve Muharrem Çobankent, İl Genel Meclis Üyeleri Resul Çiftçi ve Ali Çorbacı, Çayır ve Mera Yem Şube Müdürü Zafer Aydın, Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, Ahmediye Muhtarı Nedim Başkurt, teknik personeller ile çiftçiler katıldı.

Öğleden sonra ise Çiftlikköy İlçesine bağlı İlyasköy'de düzenlenen programa İl Müdürü Suat Parıldar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, Çayır ve Mera Yem Şube Müdürü Zafer Aydın, Çiftlikköy İlçe Müdürü Şefik Arıca, İl Genel Meclis üyesi Hayrullah Sarıhan, Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Anaçardı, İlyasköy Muhtarı Recep Gülçen ile çiftçiler katıldı.

Her iki köyde de yapılan konuşmaların ardından çiftçilere yem bitkileri tohumları törenle teslim edildi.

Altınova ve Çiftlikköy ilçelerinde İl Özel İdaresi Destekli Hayvancılık Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İyileştirilmesi Projesi kapsamında 1000 dekar alanda ekilmek üzere 4.000 kğ. Yonca tohumu, Yalova Merkez, Armutlu, Çınarcık ve Termal ilçelerinde Bakanlık destekli Yem Bitkileri Ekilişlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 1000 dekar alanda ekilmek üzere 8.950 kg. Yonca, Yem Bezelyesi ve Macar Fiği dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında ise yine İlyasköyde 528 dekar alanda ekilmek üzere 2.790 kg. Silajlık Mısır, Yulaf, Yem Bezelyesi, Macar Fiği ve Yonca tohumları dağıtıldı.