Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmesinde karantina ve millileştirme süreçleri tamamlanarak,Yalova’ya gönderilen düvelerin Belediye Mezbahanesindeki dağıtımına, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı, Şube ve İlçe Müdürleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Kulaber,  İl, İlçe Genç Çiftçi Proje Yürütme Ekibi ile projeden yararlanmaya hak kazanan genç çiftçiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, hayvanların dağıtımında yaptığı açıklamada;“Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla, ilk defa 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilimizden projeden yararlanmaya hak kazanan 60 genç çiftçimizin, 33‘üne 30.000 TL. değerinde 6’ şar adet büyükbaş hayvan verdik.198 büyükbaş hayvanın toplam değeri, 990.000 lira. Kalan 27 genç çiftçimize de, 162 adet büyükbaş hayvanları önümüzdeki günlerde dağıtacağız.

2017 yılında dağıtacağımız 360 büyükbaş hayvanın değeri, 1.880.000 lira tutuyor. Geçen yıl da,78 genç çiftçimize ağırlıklı olarak Simental ırkı 2.340.000 lira değerinde,toplam 468 büyükbaş hayvan dağıtmıştık.Genç çiftçiler için iki yılda uygulamış olduğumuz büyükbaş hayvancılık projeleriyle, ilimizin,TUİK verilerine göre 2016 yılında 10.101 olan büyükbaş hayvan sayısının % 8’ine tekamül eden sayıda hayvanı, hibe şeklinde genç çiftçilerimize dağıtmış olacağız.Dağıttığımız bu hayvanlarla, Yalova’da hayvancılığın kısa zamanda büyük gelişme göstereceğine inanıyor, bu projenin ülkemize, ilimize ve projeden istifade edecek ailelere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Proje kapsamında, Armutlu'dan 5 çiftçiye 30, Çiftlikköy’den 8 çiftçiye 48 ve Yalova Merkez’den 20 çiftçiye 120 adet büyükbaş hayvan kurayla dağıtıldı. Kalan 27 çiftçinin hayvanları, da önümüzdeki günlerde teslim edilmesi planlanıyor.

Genç çiftçiler proje uygulanmaya başladıktan sonra, en az 3 yıl hayvancılık faaliyetini devam ettirecekler. Proje kapsamında alınan hayvanlar bu süre içerisinde satılamayacak veya başkasına devredilemeyecek.