İlk santra vuruşunu gerçekleştiren Prof. Niyazi Eruslu öğrencilerin sportif etkinliklerine verdikleri öneme değinerek, ’Fair Play çerçevesinde bir turnuva olmasını diledi.
    Merkez Yerleşke inşaatının temelinin de aynı gün atıldığına dikkat çeken Prof. Eruslu, kampüs alanı içerisinde spor faaliyetleri için yeteri kadar alan ayrıldığını da müjdeledi.
   Sonrasında Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan YEMSPOR ile Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencilerinin kurduğu KÖZ TURKO takımları açılış maçını yaptılar.
   KÖZTURKO’nun 9-2 kazandığı maçın ardından Yapı İşleri Daire Başkanlığı personeli ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi personelinin maçı yapıldı. Bu maçı ise Yapı işleri 4-3 kazanarak ilk üç puanını aldı. 4’erli gruplar halinde yapılacak olan turnuvaya toplam 57 öğrenci takımı katılırken üniversite personeli ise 8 takım ile bu heyecana ortak oldu. İlk grup maçları 13 Ocak 2012 tarihine kadar devam edecek olup Mart ayından sonra 2013 Bahar Şenlikleri’ne kadar eleme maçları ile şampiyon belirlenecek. Şampiyon takımın ödülleri Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenecek olan tören ile sahiplerini bulacak.