Bayrak; “Umre, Müslüman için önemli bir ibadettir.  Kişinin manevi dünyasını geliştirmesi ve yenilemesi için önemli bir fırsattır. Umre’ye gidecek kardeşlerim; Umre ziyaretine ayrılan zaman dilimini çok iyi değerlendirmelidir. Daha işin başında iken niyetini ve kalbini Umre ibadetine yoğunlaştırmalıdır. Bütün Müslümanlar’ın Kıblesi olan Kabe’nin etrafında Tavaf etmeye, Saf ve Merve de Sa’y etmeye, sevgili Peygamberimizin Kabr-i Saadetlerini ziyaret etmeye, manevi iklimde günlerini dolu dolu geçirmelidirler. Umre yapmaya karar verenler kibir, gurur ve bencillikten sıyrılarak tam bir teslimiyet içinde bu konudaki ihlas ve samimiyetlerini güçlendirmelidirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, Umre’ye gidecek olan hemşerilerimin  ibadet ve dualarının kabulünü, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi. 
 
2013 yılı Umre Programı’na dair bilgiler, Yalova İl Müftülüğü tarafından şu şekilde sıralandı; “2013 yılı Umre kayıtlarımız başlamış olup, “Bahar Dönemi, Yaz Dönemi ve Ramazan Dönemi” olmak üzere 3 zaman dilimine ayrıldı. Umre’ye gidecek vatandaşlarımızın Pasaport ve Vize işlemlerinin zamanında tamamlayıp tercih edilen turda gidebilmeleri için en az 20-25 gün önceden Yalova İl Müftülüğümü’ze kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Başkanlığımız, Umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımızın isteklerini de dikkate alarak geniş kapsamlı Umre Tur Programları hazırlamıştır. 
Buna göre; A-Otel 1 : 7 Günlük 2 Kişilik oda  1475 Euro, Otel 2: 10 Günlük 2 Kişilik oda 1315 Euro, Otel 3: 14 Günlük 2 Kişilik oda 1355 Euro. 
B-Ekonomik 14 Günlük 2 Kişi oda 980 Euro, Ekonomik 20 Günlük 2 Kişi oda 1120 Euro,
Ekonomik 24 Günlük 2 Kişi oda 1180 Euro dur. C-Normal Otel  20 Günlük 2 Kişi oda 1165 , 1225, 1245 Euro dur.
Ayrıca, Öğrenci ve veliler için hazırlanan 10 günlük programlarımız mevcuttur. 
Öğrenci, Öğretmen ve veliler için son müracaat tarihi: 01 Ocak 2013, Gidiş tarihleri ise, 05-09 Şubat, 2013.  Öğrenci 2 kişilik oda ücreti ise 795 Euro,  öğretmen ve veliler için 875 Euro.
Umre’ye gitmek isteyen vatandaşlarımız, 2013 yılı Umre Konaklama türlerinden tercih ettiği o türe ait “Banka Kodu” ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce anlaşmalı Bankalara açtırılan Umre Kurumsal Tahsilat Hesabına (Vakıfla. T.C Zıraat, T. Halk, Akbank A.Ş, 
Albaraka Türk Katılım AŞ, Asya Katılım Bankası AŞ, Kuveyt Türk Katılım Bankası AŞ ve T. Finans Katılım Bankası AŞ)  ücretini yatırdıktan sonra İl Müftülüğüne yada elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinden, Umre Bilgi Giriş Programı’ndan kendileri müracaatlarını yapabileceklerdir. Kayıt yaptırdıktan sonra, Müftülüklerden alacakları “2013 yılı Umre Müracaat Kayıt Formu” 2 nüsha halinde doldurularak, aşağıdaki belgeler ile bir nüshası İl Müftülüğüne teslim edilecektir.
 
KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER:
 
Katılacağı Tur Tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az 1 yıl olan çipli pasaport. (Geçerlilik  süresi 1 yıl olan Elektronik-çipli olmayan pasaportlar da geçerlidir),
4x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf.
Banka dekontu.
Aşı Kartı
45 yaşından küçük olup eşleriyle gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,
45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden 1. Derece erek akrabasından gidecek olanlardan refakat belgesi (Noterden alınacak Muvafakat name ve Taahhüt name) dir.