İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri geçtiğimiz 2020 yılı içerisinde 21 Onaylı, 304 Üretim, 1.260 Satış, 1.475 Toplu Tüketim ve 26 Yem işletmesine 7.128 adet denetim gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü ayrıca Covid-19 salgınının ülkemizde görüldüğü Mart ayından 31 Aralık 2020 tarihinde kadar da Valilik tarafından oluşturulan Pazaryeri Komisyonu, AVM Komisyonu, Lokanta, Restoran vb. Komisyonu ile 2.613 adet denetim yaptı.

Salgın süresince de gıda işletmelerinde salgına karşı alınması gereken tedbirler ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılarak İl Müdürlüğünce hazırlanan el broşürleri dağıtıldı. Bu çalışmaların yanında 514 işletmeye kayıt belgesi, 3 işletmeye de onay belgesi verilirken Alo 174 Gıda Hattına yapılan 267 başvuru sonuçlandırıldı.

İl Müdürlüğü 2021 yılında da sektör bazlı denetimlerini ve güvenilir gıda üretimi ve tüketimi noktasında daha fazla insana ulaşarak üretim kalitesini ve tüketici bilincini ile gelecek nesillerin gıda güvenliği ve israf konusunda bilinç kazanması amacıyla okullarda verilen eğitimleri arttırmayı, Müdürlüğün görev ve yetki alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmeyi, İl Müdürlüğü tarafından alabilecekleri hizmetleri daha fazla tanıtmayı, bal ve zeytinyağı ürünlerinde kayıt dışı üretim ve satışını engellemeyi ve kayıtsız işletmeleri kayıt altına almayı hedefliyor.