Yalova Valiliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 99. Yıldönümünü, 23 Nisan 2019 Salı günü, saat 11.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

    Programa Vali Muammer Erol, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tahsin Becan, kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından Okul Müdürleri ile toplu fotoğraf çekildi.

   Programın ikinci kısmında; mesajlar okundu. Konuşmalar, şiirler okundu ve çocukların hazırladığı halk oyunları sergilendi.

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama mesajları okundu. İlk olarak Vali Muammer Erol’un, sonra da AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özer’in mesajları okundu.

   Kardelen Ortaokulu öğrencilerinden Buse Ünsal’ın “Çocuk Gözüyle 23 Nisan” konulu kompozisyonunu okurken; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptı.

Tosun, ‘TBMM’nin 99. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum’

   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılan başta çocuklar olmak üzere herkese sevgi ve saygılarını ifade eden İl Milli eğitim Müdürü Ali Tosun, “Milletin bağımsızlığını milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmiştir. Işığını, vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş, bir diriliş, bir dirlik müjdesiydi. 23 Nisan milletimizin canı ve kanı pahasına verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin milli egemenlik ile taçlandırıldığı, gurur günüdür. Türk milleti, bağımsızlık mücadelesi içerisinde egemenliğini kesin olarak ilan ettiği, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının, 99. Yıldönümüne ulaşmış olmanın kıvanç ve mutluluğuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevinç ve coşkusunu yaşıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla 600 yıl 3 kıtaya hükmeden, dünyaya adalet dağıtan, tüm dünya mazlumlarına kol kanat geren cihan devleti Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden, özgür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti doğmuş, ezelden beri hür yaşayan milletimiz, ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşayacağını dünyaya ilan etmiştir.

    Aydınlık yarınlarımızın sahibi sevgili öğrenciler, unutmayınız ki sizler bu ülkenin, bu milletin geleceğini şekillendirecek en önemli varlıklarımızsınız. ‘Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye’ Sloganıyla hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu’muz sizleri geleceğe hazırlama programını içermektedir. Çocuklarımızın çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı ve bu donanımı insanlık aydınlanmasına kullanabilen, vatanına, milletine, bayrağına sevdalı yetiştirildiklerini gördükçe sevincimiz, coşkumuz, heyecanımız daha da artmaktadır.

    Bu milli gurur gününde, başta çocuklarımıza bayram armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimiz rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor; ülkemizden tüm dünyaya çocuklarımız üzerinden sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış mesajları gönderdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

‘23 Nisan’ şiirleri okundu

   Kardelen İlkokulu öğrencisi Timaf Haj Hasan, ‘23 Nisan’ isimli şiirini; Kardelen Ortaokulu öğrencilerinden Emirhan Gün, ‘23 Nisan’ adlı şiirini okudu ve Bahçelievler İlkokulu Müdürlüğünün hazırlamış olduğu mehter gösterisi sergilendi.   

Halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi      

   Coşkulu geçen kutlama programında, halk oyunları izleyenlerin övgüsünü kazandı. Kardelen Ortaokulu öğrencileri Tekirdağ yöresine ait halk oyunları gösterisini sunarken,  Kardelen İlkokulu öğrencileri Kuzey Kafkas Yöresine ait gösterilerini, Kardelen İlkokulu öğrencileri İzmir yöresi halk oyunları ve Kardelen Ortaokulu Ritm Ekibi gösterilerini, Umut Evi Öğrencileri de ‘Ata barı’ oyununu sundu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter