24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, kurum müdürleri, siyasi parti il başkanları, emekli öğretmenler, yeni atanan öğretmenler, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Yeniyol, “Biz, Oku! ile başladık”

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol yaptığı konuşmada; “Öncelikle Millet Mektepleri’nin açıldığı ve büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü yürekten kutlar, huzur ve mutluluklar dilerim. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimiz ile ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyorum.

A’da başlar aydınlık, çünkü biz ‘Oku!’ ile başladık. Durmandan, yorulmadan ve bıkmadan okuduk. Okur iken Anadolu’nun kapılarında, Sultan Alparslan ile İstanbul Surlarında Fatih Sultan Mehmet Han ile Çanakkale’de On Beşliler ile Kocatepe’de Gazi Mustafa Kemal ile bir olduk.

Çakmak çakmak gözler aydınlattı yolumuzu. Yürüdük aydınlık yarınlara hasret ile. Esareti tepeledik, cehaleti erittik. Bilgi ile okullarımızda bilime ırgat ederek diktik başımızı ufuklara.

Dünyanın dört bir yanında İbni Sina, Ali Kuşçu, Gazi Yaşargil, Cahit Arf, Cemil Meriç, Oktay Sinanoğlu, Fuat Sezgin, Halil İnalcık ve Aziz Sancar olduk. Bunun içindir ki biz öğretmenler, düşleri ile geleceği büyütenlerdir.

Zoru başarmak ise bir sevdadır gönüllerde.

Biz sevdayı yüreğimize eklemeyi değil yüreğimizi sevda pınarı yaparak körpe dimağların uygarlığın zirvesinde yer almalarını yeğledik. Bunun için elimizden yarınlara tohumlarımızı atarak sevda suyu verdik gönüllerimizden.

Tırnakları ile tırmandı zirveye körpe dimağlar işte onlar ile birlikte yolumuz zirve yolundan geçti. Yarınlar sizindir dedik. Taşıyın bizi aydınlık yarınlara. Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.” Dedi.

Yüzbaşı, “Bu meslek önce çocukları sevmek ile başlar”

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol’un konuşmasının ardından Emekli Öğretmenler adına konuşan Birsen Yüzbaşı; “24 Kasım’ın Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü ve 100. doğum yılı olan 1981 tarihinden itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığı bilinmektedir.

Bir öğretmenin meslekten ayrılış kararını vermesi kolay verilen bir karar değildir. Ancak öğretmen her çiçeğin bir gün solacağını, solarken toprağı filizlendirecek yeni tohumları bıraktığını bilir.

Öğretmenin en büyük tutkusu çocuk sevgisidir. Bu meslek önce çocukları sevmek ile başlar.

Bu mesleğe bin bir zorluklar ile çok çetin mücadeleler vererek adım atabildim. Hiç pişman olmadım. Severek, zevk alarak öğretmenlik mesleğimi icra ettim. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin umutları ile umudum, sevinçleri ile sevincim oldu.

Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnanıyorum ki bu meslekten bir Birsen Yüzbaşı ayrılır, binlerce Birsen’e bayrağı devreder.

Ebediyete göç etmiş Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz öğretmenlerimi rahmet, minnet ve şükran ile anarken, emekli olan meslektaşlarıma, mesleğe yeni atanan genç arkadaşlarıma, tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Genç öğretmenler yemin etti

Emekli Öğretmenler adına konuşan Birsen Yüzbaşı’nın konuşmasının ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayacak genç öğretmenler, İl Milli Eğitim Öğretmeni Kübra Karahanoğlu ile yemin töreni yaptı. Ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini, Vali Muammer Erol takdim etti.

Balıbey, “Gençlerimize ilham kaynağı olun diyoruz”

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayacak genç öğretmenlerin yemin töreninin ardından konuşma yapan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Eski Genel Müdürü Ömer Balıbey, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler bahşetmiş olduğu bu anlamlı günde hepinizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize, bütün meslektaşlarımıza, bütün vefat eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Sıradan öğretmen anlatır, iyi öğretmen açıklar, yetenekli öğretmen yapar ve gösterir ama büyük öğretmen ilham kaynağı olur. Biz gençlerimize ilham kaynağı olun diyoruz.

Sevgili öğretmenler ve genç kardeşlerim mesleğinizi sevin. Öğretmenlik tamamen sevgi mesleğidir. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun.” Şeklinde konuştu.

Öğrencilere ödül verildi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ‘Öğretmenime Mektup’ adlı yarışmada dereceye giren öğrencilere sırasıyla; Yalova Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci takdim etti.

Öğretmenlere ödülleri verildi

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan İl Geneli Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’nda dereceye giren öğretmenlere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol tarafından verildi.

24 Kasım oratoryosu yapıldı

Yalova Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan 24 Kasım Oratoryosu yapıldı. Ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı sona erdi.

Haber/Serhat Oruç