15 Temmuz darbe girişimi gecesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle meydanlara dökülen ve tam 27 gündür devam eden 'Demokrasi Nöbeti' yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla sona erdi.

Yalova’daki protokol üyelerinin katıldığı nöbette son günde de 15 Temmuz Şehitler ve Cumhuriyet Meydanı tıka basa doldu. Meydana kurulan dev ekranda Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara hitabını meydandaki kalabalık birlikte canlı olarak izledi.

‘Nöbetler evlere asılan bayraklarla devam edecek’..

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, 15 Temmuz'da başlayan demokrasi nöbetinin 27 gün aralıksız devam ettiğini belirterek katılanlara teşekkür etti.

Titiz bir çalışma ile hainlerin temizlendiğini belirten Öztabak, demokrasi nöbetlerinin sona ermesinin ardından evlere asılan Türk bayrakları ile devam edeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bundan sonra nöbet tuttuğumuzu nasıl göstereceğiz? Evlerimizi bayraklarla süsleyeceğiz. Herkes evinin balkonuna, evinin bir köşesine şanlı Türk bayrağını asacak. Bizim nöbette olduğumuzu dosta güven düşmana korku salacağız.

Biz ayaktayız, uyumuyoruz diyeceğiz. Bu akşamdan itibaren evlerimize döndükten sonra bu nöbet bitiminden sonra herkes evlerine bayrakları assın” dedi.

Öztabak, tüm Türkiye'de olduğu gibi Yalova’da da vatandaşların 15 Temmuz'daki işgale karşı tek yürek olduğunu belirtti. Sokağa çıkan vatandaşların canlarını gözlerini kırpmadan feda ettiğini ve 81 ildeki tüm vatan evladının canlarını gözünü kırpmadan feda etmeye hazır olduğunu aktaran Öztabak, Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu nasıl önemliyse 15 Temmuz'da bu ruhun yeniden tezahür ettiğini söyledi.

Başkan Öztabak,“Tabi bir nevi milli irade nöbetlerimizi de taçlandırmış olduk. Ben bir kez daha demokrasimize ve milli iradesine sahip çıkan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız milli iradeye sahip çıktığı gibi devletine, milletine, bayrağına da aynı bağlılıkla sahip çıkmış ve sokakları bir an olsun boş bırakmamıştır.

Yalova’daki vatandaşlarımızda bu konuda tüm hassasiyeti ile görevini yerine getirmiştir. Bu bağlamda yaşanan darbe girişiminde göğsünü siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bu millete bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Demokrasi nöbetinde bizi yalnız bırakmayan vatandaşlarımız için Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın imzasını taşıyan tezkereler hazırlatacağız. İnşallah onları çocuklarımıza, torunlarımıza göstermek için duvarımıza asacağız" dedi.

Kalabalık nöbetin sona erdiğinin duyurulmasının ardından dağılmaya başladı.