Törende Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum müdürleri ve amirleri hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Muammer Erol, günün anlam ve önemini anlatan konuşma gerçekleştirdi.

Vali Erol, konuşmasında; “Bugün Türk Milletinin; ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı ve büyük fedakarlıklarla kazandığı Kurtuluş Savaşının eşsiz zaferi neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Büyük milletimizin, Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bu toprakları vatan yapmak için şahadet şerbetini içen kahramanlar arasında yer alan tüm Yalovalı şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz.

Ne mutlu ki, Büyük Önder Atatürk'ün önümüze koyduğu, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere, bugün, her zamankinden daha yakınız ve artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ekonomik gelişmişliğimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyenleri ise korku ve telaşa düşürmektedir.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet dilekleri, minnet ve şükran duygularıyla anıyor, Büyük Türk milletinin ve siz Yalovalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Vali Erol, protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti. Sonrasında, atletizm yarışmalarında dereceye giren sporculara madalya ve hediye takdiminde bulundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin sona ermesinin ardından Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri, Yalova Kent Müzesi’nde açılan ‘Tarihi Anılarıyla Atatürk’ konulu resim sergisini gezdi.