HABER: Abdullah Bozkurt

Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac’ın moderatörlüğünü üstlendiği kongrede Türkiye’nin enerji sektöründe atacağı adımlar konuşuldu.

Video konferans olarak gerçekleşen, KalDer Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac’ın moderatörlüğünü üstlendiği kongrede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Socar Türkiye Strateji Başkanı Kenan Mirzayev, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, Doğan Enerji CEO Burak Kuyan katılım gösterdi.

Aytaç, “Kongremizin teması olan 'Yeni Yönler Yeni Ufuklar' 2020 yılı ülkemiz ve enerji sektörü açısından da kongrenin temasına çok uygun sahnelere neden oldu. Tarihi doğalgaz keşfimiz, yenilenebilir enerji üretiminde ulaştığımız rekor seviyeler, nükleer güç santralindeki hızlı ilerlemeler sektörümüze de yeni yönler ve yeni ufuklar sunuyor” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, 29. Kalite Kongresinde, “Doğalgaz, Türkiye enerji sektörü için ve aslında Türkiye ekonomisi için çok önemli bir yakıt. Bununla beraber ithalat bağımlılığı da oldukça yüksek. Neredeyse tamamını ithal ettiğimiz bir ürün.

Türkiye’nin her vatandaşa, her lokasyona doğalgaz götürme hedefi var. Bu oldukça iddialı bir hedef. Ama vatandaşımızın daha çevreci bir yakıta geçmesi için böyle bir hedef var. Bugüne kadar yapılmış 14 bin kilometrenin üzerinde iletim hattı, 150 bin kilometrelere varan dağıtım hattı ki bu tamamen özel sektörün yatırımları ile gelişmiş bir alan. Böyle bir alanda bugün 81 ile ulaşan doğalgaz var.

67 milyon hanenin bugün doğalgaza erişimi söz konusu” ifadelerini kullandı.