HABER: Abdullah Bozkurt

Yalovaspor Kulübüne 1989-93 yılları arası 4 sene başkanlık yapan Efsane Başkan Erdinç Erkorkmaz, gazetemize konuştu.

Erkorkmaz; “Yalovaspor Kulüp Başkanlığı’na geldiğimiz 1989-1990 sezonda 38 maç oynadık. Hiçbir futbolcumuz kırmızı kart görmedi sezon boyunca. O sezonun ilk yarı maçlarını, sahamız çimlendirildiğinden dolayı 18 maçımızı deplasmanlarda oynadık.

İkinci devre sahamızın çimlendirilmesi bitince, kendi evimizde oynamaya devam ettik. Bu sezonunu bitiminde, 89 gol attık, dünyada en fazla gol atan tek takım Yalovaspor oldu. 9 tane gol yedik. Hiçbir futbolcumuz sezon boyunca kırmızı kart görmedi. Namağlup şampiyon olduk ve 2. Lige çıktık.”

Erkorkmaz, ‘’30 yıl sonra aynı bayrağı asktık’’

Yalovaspor’un unutulmaz efsane Başkanı Erdinç Erkorkmaz, 2019-2020 BAL Ligi 11 Grupta şampiyon olan yeşil-kırmızılı takımın için Osmanlı Parkında astımları bayrak ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.

Erkorkmaz “Şampiyon olduğumuz o yıl, Yalova Altın Balık olarak, Cumhuriyet Meydanına4’e 6 metre büyüklüğünde Yalovaspor bayrağı astık.  Bu dev bayrak belli bir süre bahsettiğim alanda kaldıktan sonra, bir arkadaşım bayrağı sökerken ‘Başkanım sakla bu bayrağı’ dedi. 1990 senesinde, Yalovaspor 2. Lige çıktığında asmıştık bu bayrağı, üzerinden tam 30 yıl geçmiş.

Yalovaspor bu sezon şampiyon olunca ben de sakladığım yerden bayrağı çıkartıp yeniden astım. Biraz nostalji oldu. O bayrak yeniden 30 yıl sonra Yalovaspor Şampiyonluğunda tekrar dalgalanıyor. Bu şampiyonluk ve bu bayrak çok önemli ve anlamlı oldu benim için” Açıklamasında bulundu.