Avcılık sporuna küçükken, avcılık sporuyla uğraşanları görünce özenen Yuvarlak, ailesinde hiç kimse avcılık sporuyla uğraşmamasına rağmen, bu spora 40 senedir yapıyor. Avcılığın anlatılmaz yaşanır olduğunu ifade eden Yuvarlak, “Bu spor, ap ayrı bir tutkuya dönüştü. Ben ava gideceğim gece doğru dürüst uyuyamıyorum. Bu spor bende ilk günkü heyecanını koruyor” dedi.

 

“AV SPORUNU İCRA ETMEK İÇİN 20 ŞEHİR GEZDİM”

  Avcılık sezonunun, bıldırcın ve üveyip avıyla başladığını söyleyen Yuvarlak, “Sonra Keklik ve Tavşan sezonu açılır” dedi. Av sporunu icra etmek için, Sivas, Eskişehir, Erzincan, Ankara, Çankırı gibi şehirlere gittiğini vurgulayan Yuvarlak, avlanmak için bugüne kadar 20 şehir gezdiğini belirtti. Eşinin av sporuyla uğraşmasına bir şey demediğini söyleyen Yuvarlak, “Zaten eşimin babasıda av sporuyla uğraşıyor. Ancak çocuklarım bu spora çok uzak. Avladığım hayvanların etlerini bile yemiyorlar” dedi.

 

“İNSANLARIN DİKKATLİ OLMALARI GEREKİYOR”

Avcılığı nizami bir şekilde yaptığını söyleyen Yuvarlak, “Avcılık için tüm belgelerimiz var. Devletin belirlediğilimitlerde avlanma yapıyoruz. Örneğin bir avcı, bir günde 2 bıldırcın avlayabilir. Bizde bu kurala uyuyoruz. Zaten denetimlerde, bizim bu kurala uyduğumuzu gösteriyor” dedi. Av sırasında, insanların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yuvarlak, “Silahın taşınma anı çok önemlidir. İnsanlar, silah taşınması sırasında bir kazaya meyil vermemek için çok dikkatli davranmalıdır. Ayrıca, arabaya binince, silahın içindeki fişeğin boşaltılması gerekiyor. Birçok kaza, bu nedenle gerçekleşiyor” dedi.

 

“YALOVA’DA 2 BİN AVCI BULUNUYOR”

  Avcılık sporuna başlayacak olan kişilere uyarılarda bulunan Yuvarlak, avcının avı iyice görmeden ateş etmemesi  gerektiğini, aksi taktirde yanlışlıkla insanların vurulabileceğini söyledi. Yalova avcılık sporuna birçok insanın gönül verdiğini ifade edenYuvarlak, Yalova’da yaklaşık 2 bin avcı bulunduğunu, bu avcılarında aktif durumda olduğunu belirtti.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl