Bakanlık tarafından tüm illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında Yalova İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri Gıda Denetim Ekipleri tarafından il genelinde 25.11.2019 tarihinde Et ve Et Ürünleri Üreten İşyerleri, 26.11.2019 tarihinde Süt ve Süt Ürünleri Üreten Gıda Üretim İşletmeleri, 27.11.2019 tarihinde Ekmek ve Ekmek Çeşitleri, Unlu Mamul Üreten Gıda Üretim İşletmeleri, 28.11.2019 tarihinde Kasap, Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb. Gıda Satışı Yapan Gıda İşletmeleri, 29.11.2019 tarihinde Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri, 30.11.2019 tarihinde de Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-Food vb. gibi toplu tüketim yerleri olmak üzere gıda işletmelerine 277 denetim yapıldı. Gıda denetim ekiplerinin yaptığı sektörel denetimlere İl Müdürü Suat Parıldar’da eşlik etti.

İl Müdürü Suat Parıldar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 25.11.2019 - 30.11.2019 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatılmış olup bu kapsamda tüm gıda kontrol görevlilerimizce sektörel bazlı 277 adet denetim gerçekleştirilmiştir.Denetim ekiplerimiz yaptıkları kontrollerde 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri almak amacıyla gıda işletmelerinin teknik ve hijjenik koşulları, hammaddeden son ürüne kadar gıda güvenliğini etkileyen tüm alt parametrelerini denetlediler.2019 yılında 30 Kasım itibariyle gıda işletmelerine toplam 5.945 denetim yaptık. Geçen yılın aynı döneminde ise denetim sayımız 4.848 idi. 2018 yılında toplam 2.610 işletmeye 5.223 denetim gerçekleştirmiştik. Daha şimdiden bu rakamın çok üzerine çıktık. Toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bu konuda, kontrol görevlilerimizce yapılan denetimlerimiz hız kesmeden titizlikle sürdürülecektir” dedi.