Yalova Belediyesi’nde 2020 Mart ayında İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından; Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemler nedeniyle, hatırlanacağı gibi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutukluluğu devam eden Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırılmışlardı. 

Halit Güleç, Reşat Elgin, Şenay Reyhan Kaş, Bekir Bilgi, Bahar Taşkömür tutuklanırlarken, onlarca kişinin ise yapılan sorgularının ardından serbest bırakıldıklarını tüm Yalova ve hatta Türkiye öğrenmişti.

Soruşturmanın tamamlandığı, Yalova Belediyesi’nde yaşanan 30 Milyon TL civarında yolsuzluğun örgütlü bir şekilde yapıldığı, iddianamenin bu şekliyle mahkemeye sunulacağı bilgisine ulaştım.  

Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluklardan dolayı, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da iddianamede yer aldığı, ama kendisine yönelik hangi suçların tasnif edildiği şu an için bilinmiyor.

Salman’ı defalarca uyardıklarını söylediler

Yalova’da, Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş, yıllarca partisine hizmetler etmiş; Genel, Seçimler ile Mahalli Seçimlerde partilerine büyük emek sarf etmiş birçok değerli şahsiyet ile yaptığım birebir görüşmelerimde, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın şu an düştüğü duruma asla üzülmediklerine tanık oluyorum.

Gazeteci kimliğimden de haberdar olmalarına rağmen, bu düşüncelerini söylemekten kaçınmayanlar, Salman’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdiği onarılması güç zarardan dolayı büyük bir kızgınlık içindeler.

Altı Ok’a gönülden bağlı, Yalova siyasetinde önemli makamlarda görevler yapmış, CHP’nin baraj altında olduğu dönemlerde dahi, davalarına sahip çıkan; iş, sosyal ve özel hayatlarıyla örnek olan birçok CHP’linin bu değerlendirmelerini çok önemsiyorum.

‘DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ’ demenin erdemlik olduğunu, gönül verdikleri partileri CHP’den seçilmiş bir belediye başkan ve başkan yardımcısının, Yalova ve Türkiye gündemine ‘YOLSUZLUK’ ile gelmelerinden UTANÇ duyduklarını söyleyebilen Altıok’un gerçek sevdalılarının bu duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.

Yalova’da CHP’ye gönül vermiş şahsiyetli kişilerin bu duruşları ortada iken, şahısların yaptıkları yanlışlıkların kurumlara mal edilmemesi görüşündeyim.

Mülkiye Müfettişi mesai dinlemeksizin görev başında

Subaşı Belediyesi’ne geçtiğimiz günlerde bir Mülkiye Müfettişinin geldiği bilgisine ulaştım. Müfettiş geldiği günden beri, bir önceki döneme ait AK Parti’li Subaşı Belediyesi’nde yapılan işlerin denetim ve incelemelerini, hafta sonu da dahil olmak üzere gece-gündüz demeden sürdürüyor.  

Mülkiye Müfettişi, inceleme kapsamında Subaşı Belediyesi çalışanlarının da zaman zaman ifadelerini aldığı bilgileri geldi bana...

Bir önceki döneme ait Subaşı Belediye Meclis Üyeleri ve çeşitli kesimlerden belediyede usulsüzlükler olduğu, Altınova ve hatta Yalova’da bu tür ve iddiaları duymayanın kalmadığını bilenlerdenim.

Subaşı Belediyesi’nde Volkan Yılmaz dönemini mercek altına alan Mülkiye Müfettişlerinin inceleme ve denetim sonuçlarını, bende tüm Yalova halkı gibi merak ediyorum. 

Bir önceki dönem Subaşı Belediye Başkanı hakkında, belediyede usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçundan bir soruşturma ve gözaltı olacak mı?

Hep beraber göreceğiz.

Mülkiye Müfettişlerine bir önerim, ‘Organizasyon’ adı altında iş yapan, çakma gazeteciler tarafından kesildiği iddia edilen faturalara da bir göz atmaları olacak.

Daha iki satır yazı yazma yeteneğinden yoksun, 3 tane gazeteyi üst üstü yayımlama başarısı göstermemiş merdiven altı çakmaların, yüzleri kızarmadan ortalıklarda gazeteciyim diye gezmelerini, bu mesleğin gerçek emekçilerine yapılan bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum.

Belediye ve kamu kurumlarını yağmalayanların, yaptıkları usulsüzlüklerin cezasız kalmaması temennisiyle…