Geçtiğimiz 2020 yılını yoğun bir şekilde geçiren Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurum içi müdürlüklere yapılan talep ve şikayetlerin yanı sıra dilekçeler, mail, sosyal medya ve telefon ile gelen toplam 7 bin 820 talep ve şikayeti değerlendirdi. Ayrıca diğer kurum ve kuruluşlarla 60 bin 192 (Covid-19 denetlemeleri dahil ) işyeri denetlendi.

Etiketler denetlendi

6502 sayılı kanuna göre fiyat etiketi ve aşırı fiyat artışları denetlenerek kurallara uymayan esnafların İl Ticaret Müdürlüğüne bildirimleri yapıldı. 4 bin 970 işyerine ruhsat, 487 işyerine ise ruhsat verilebilmesi yönünde denetim gerçekleştirildi.

Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı

5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 33. 36. 37. 38. ve 41’inci maddelerine göre Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, çevre kirliliğine sebebiyet verenler, kurallara uymayarak canlı müzik yapan işletmeler, seyyar, işgal ve dilencilere belirtilen kanun ve maddelere göre cezai işlem uygulandı.

517 ruhsat verildi

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz 2020 yılı içerisinde 517 adet iş yeri ve 1 canlı müzik işletmesine ruhsat verildi. Ayrıca 138 iş yerinin ise ruhsat iptali gerçekleştirildi.

Pazarlarda denetimler arttırıldı

Tezgah Taşması, Nizam İntizam, Belediye Emir ve Yasakları, Kamu Malına Zarar Verme ve 1608 Sayılı Kanun ve 2559 Sayılı Polis Vazife ile Salahiyet Kanununa istinaden kuralları yerine getirmeyenlere cezai işlem uygulandı. Belediyemiz mücavir alanında bulunan pazarcıların ve Çiftlikköy Belediye ile Termal Belediyesine ölçü tartı aletlerinin kontrolü yapıldı. Ayrıca Koronavirüs salgınının başlamasından bu yana ilimizde kurulan semt pazarları ve merkez pazaryerlerinde HES kodu sorgulama, pazar giriş çıkışlarında ateş ölçümü ve içeride bulunan vatandaş da göz önüne alınarak yeteri kadar müşteri alınması sağlandı. Pazarcı esnafının belli olması amacı ile tek tip yelek dağıtımı belediyesi tarafından yapıldı.