Yoğun ilgi ve katılımın olduğu festivalde, hem il halkından, hem de il dışından birçok vatandaş Sermayecik köyüne akın etti.

     İl ve İlçe protokolünün de hazır bulunduğu festivalde, saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, Altınova Halk oyunları ekipleri tarafından bir gösteri gerçekleştirildi.

   Günün anlam ve önemini belirten gerekli bilgi ve konuşmaların ardından kürsüye gelen Vali Esengül Civelek, ‘Çileği ve kirazı ile ünlü Sermayecik Köyümüzde her yıl düzenlenen festivalde çileğimizi tanıtıyor, vatandaşlarımızla güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Değerli konuklar çilek denilince akla bundan böyle Sermayecik köyü gelmeli, amacım ve gayem budur. Biz dayanıklılığı, lezzeti ve damak tadı olarak çok beğenilen ve rağbet gören Sermayecik çileğimizi tanıtımını yapmak, marka haline getirmek, ürün kalitesi ve rekoltesini artırmak üzere Sayın Milletvekilimiz başta olmak kaydıyla tüm taraflar yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Diğer yandan köyümüzün ihtiyacı olan altyapı yatırım hizmetlerimizi de hızla devam ediyoruz ve 2013 yılı KÖYDES projesinden önemli bir kaynağı sermayecik köyümüze ayırıyoruz. İlimizin sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sağlayan alın teri ve emeği ile üretken, çalışkan çiftçilerimizi kutluyor, festival organizasyonunda katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür ederek, saygılar sevgiler sunuyorum’ dedi.

Vali Civelek konuşmasının ardından, festival etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çilek ve kiraz yetiştiricilerine hediye  takdim etti.