Beyzat Berraksu açıklamasında; “Bu ilk değil son da olmayacak. Türkiye’de ve dünyada bir ilk olduğunu düşünüyorum. Guinness rekorlar kitabına girmek istiyorum. Gerekli çalışmaları yapıyorum. 81 il 81 çeşit ev sirkesi yaparak insanlara şifa dağıtmak istiyorum.

Şuanda 81 çeşit, bir yıldan beri üzerinde çalışmalar yaptığım ve meyvelerin organik olarak temini ile sağlıklı doğal ev yapımı sirkelerinin, insan sağlığı dostu olan başka hiçbir zararlı katkı malzemesi kullanılmadı.

 Fabrika sirkesi gibi, sirke ruhu gibi zararlı insan sağlığına zarar verecek hiçbir katkı yoktur. Tamamen organik ürünlerden yapılmıştır. Şu anda hiçbir ticari amacım yoktur. Kulaktan dolma bilgilerle değil gerçek bilgilerle herkes evinde kendi sirkesini yapabilir. Beyzat Berraksu organik antik doğal köyde yaptığımız çalışmalar insanlara organik doğal ve doğada olan meyveleri, insan ve insan sağlığıyla buluşturmak için zevkle çalışmalarımıza devam ediyorum. 81 milyon insanın muhakkak kullanması gerekiyor. Gerektiğinde herkesin kendi sağlığı için evinde sirkesini kendi yapabilir. Amacım bilgilerimi insanlarla paylaşmak. Bilgilerimle toprak olmak istemiyorum. Bazı taklitçiler çaba sarf etmeden yapılmış bazı projeleri taklit ederek kendilerine mal ederler. Onun için bütün tescilleri yapıp Guinness Rekorlar kitabına girmek için mücadeleme devam ediyorum. Beyzat Berraksu, organik antik doğal köy hobi bahçelerinin de ev yapımı sirkelerinin olduğunu da tasdikleyeceğim.” Dedi.

81 çeşit sirke

Yaptığı sirke içerikleri arasındakiler; Doğal kapari, siyah nohut, sarı karpuz, doğal alıç kırmızı yaban, havuç, dağ çileği, bağdat hurması, yabani üvez, altın çilek, siyah beyaz normal soğan kokteyli, mor havuç, şalgam, doğal böğürtlen, yabani döngel, tatlı nar, çikolatalı hurma, çakal mersini, incir, mango, yabani dağ ayvası, yabani erik, yabani mersin, yabani ahlat, yabani armut, maydanoz, pazı kökü, muz, sarı alıç, feijoa kaymak, sarı kuş kavunu, yeşil mor lahana, deli elma, incir, kaktüs, kırmızı şalgam, yabani minik hurma, kudret narı, yer elması, deveci armudu, hünnap, limon, sarı sumak, mandalina, kokulu laz üzümü, kırmızı turp, nane, beş bıyık, deli mandalina, hicaz narı, greyfurt, avokado, beyaz lahana, ananas, beyaz alıç, organik mandalina, mor lahana, narenciye, kivi, portakal kabuğu, gilaburu, beyaz içi kırmızı şalgam, kırmızı turp, ahududu, karadut, muşmula, nane, sarı alıç, sarımsak, ısırgan, vişne, kiraz, beyaz dut, deli ayva sirkesi.