Evine girip 700 lirasını alan, hırsızlardan istekte bulunan Müyesser Yavuz, ''Eğer vicdanları varsa paramı derhal geri getirsinler. O parayla iki kişi 1 ay geçiniyoruz’dedi.
    Sara hastası kızı Zeynep Yavuz (43) ile yalnız yaşayan Müyesser Yavuz (73) dün gece evlerine girip emeklilik maaşını çalanlardan geri getirmeleri için ricada bulundu.
Çalınan paranın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Yavuz, ''Bir akrabamın cenazesi vardı. Kızımla oraya okumaya gitmiştik. Akşam eve geldiğimizde kapımızı açamadık. Hırsız evin arka balkonundan içeri girmiş ve giriş kapısının sürgüsünü içerden kapattığı için eve giremedik. Bizde evimize girmek için arka tarafı dolandık kızımla. Kızımı balkondan çıkardım eve girmesi için. Baktım kızım feryat etti, 'anne evimize hırsız girmiş ve her tarafı dağıtmış' dedi. Sonra eve girdiğimizde elbise dolabında sakladığım, benim bütün gelirim olan 600 liramı ve bir hayırseverin sara hastası kızıma verdiği 100 lirayı almışlar. 700 liramızı alıp  götürerek evimizin her tarafını dağıtmışlar.''Dedi.
    Eşinin 15 yıl önce öldüğünü ve tek geçimlerinin aldıkları emeklilik maaşı olduğunu belirten Yavuz, ''Şuan evde bir hasta kızımla yaşıyoruz. Bütün gelirimiz aldığımız o paraydı o da yeni 600 lira olmuştu. Ona bakıyoruz, beş kuruş başka yerden gelirimiz yoktu. onun için çok mağdur durumdayım. Duyanlara görenlere sesleniyorum, eğer vicdanları varsa paramı derhal geri getirsinler. O parayla iki kişi 1 ay geçiniyoruz'' dedi