Daştan, ‘İlaç sadece bu konuda akademik eğitim almış olan eczacılar tarafından eczanelerde satılan tıbbi bir müstahzardır. Kanunla da belirlenmiştir. Sağlıkla hiçbir ilgisi olmayan bakkal, market benzinlik gibi yerlerden kontrolsüz bir biçimde temin edilen ilaçların, hangi koşullarda, nerede üretildiği ve içerisinde ne olduğunu bilmek mümkün değildir’ dedi.
     ‘Merdiven altı üretim’ diye adlandırılan sahte ilaçların, hiçbir ilacın hekim tavsiyesi ve eczacı kontrolü olmadan tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Daştan, ‘ İlaçların kontrolsüz sunum ve tüketimi, özellikle gençleri tehdit etmekte, hatta ölüme varan sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bilinçsiz İlaç tüketiminden kaynaklı vakalar her geçen gün artmakta, bu da bazı acil önlemleri almayı zorunlu kılmaktadır.
        Bu ilaçların eczanelerdeki satışları bile Müdürlüğümüzce çok sıkı denetleniyor olmasına rağmen bakkal, market gibi yerlerde kontrolsüzce satılıyor olması kabul edilemez göz ardı edilemez bir durumdur. Bu sebeple eczane dışında satış yapan yerleri tespit ederek öncelikle uyaracağız. Ancak yarıya rağmen halen satışlarına devam etmeleri halinde ise ilaç satışı yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda hem Yalova esnafımızı hem de Yalova halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz’ dedi.