Binicioğlu, ‘Uykumuzun huzurunu, canımızın ve malımızın güvenliğini, mahallelerimizin asayişini muhafaza etmek için gece gündüz demeden çalışan polislerimiz, devletimiz ve milletimiz arasındaki en önemli köprülerden biridir. Toplumumuzun refahını bozmak isteyenler ve ülkemizin bütünlüğünü hazmedemeyenlerle dur durak bilmeyen mücadele eden polislerimizin ifa ettikleri vazifeler kuşkusuz Türkiye'miz için son derece değerlidir’ dedi.
        Binicioğlu, ‘Yeri geldiğinde ailelerinden ayrı, yeri geldiğinde ise zor şartlar altında kalarak görevlerinin başında olan polislerimiz her yerde ve her zaman milletimizin yardımına koşmakta, vatandaşlarımızı uyuşturucu ve buna benzer çeşitli illetlerden uzak tutmak için elinden geleni yapmakta, vatanımızın zararına faaliyetlere engel olmakta, milletimizin yasal kurallar içerisinde yaşaması için çalışmaktadır.
1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatımızın dürüstlüğü ve adaleti amaç edinerek bir asrı aşkın süredir hukukun üstünlüğüne dayanan hizmetleri takdire şayandır. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168. Yılında başta Yalova’da hizmet veren ve polislerimiz olmak üzere bütün polislerimizin Polis Haftasını kutlar, vazifeleri başında şehadet mertebesine ulaşan şehit polislerimizi rahmetle anar, gazilerimiz ve emekli olan polislerimize üstün hizmetlerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz’ dedi.