Yalova Valisi Muammer Erol’un ardından; Garnizon Komutanı Önder Gürbüz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanlığı, Vatan Partisi İl Başkanlığı, Yalova Barosu, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği temsilcisi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk çelenk sunuldu.

Çelenk sunulmasından sonra, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşuna esnaflar, vatandaşlar, yoldan geçen sürücüler de eşlik ettiler.

Meydandaki Anma Töreni’nin ardından Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Termal Fen Lisesi’nin hazırladığı programla anma etkinlikleri devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Termal Fen Lisesi Müdürü Cihat Cem Akıncı; “Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde kendisini anmak, onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için toplandık. Doğadaki her canlının olduğu gibi insanın ömrünün de bir sınırı vardır. Ancak bazı insanlar vardır ki yaşamları boyunca verdikleri eserlerle, insanlığa yapmış olduğu hizmetlerle yaşamlarından sonra var olmayı sürdürürler. Yaşamını milletine adayan, savaşlarla yorulmuş bir devletin küllerinden yeni ve güçlü bir devlet kuran eşsiz bir lider, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan ve dahi olan Atatürk bu ender insanlardan birisi, belki de en büyüğüdür. Atatürk hem Milli Mücadele döneminde, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti devletine her yönüyle sahip çıkacağımıza söz vererek, onu 81. ölüm yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Konuşmama Atatürk’ün şu sözleriyle son veriyorum; ‘İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!’ dedi.

Termal Fen Lisesi öğrencilerinin sergilediği Atatürk Oratoryosu izleyenlere duygusal anlar yaşatmakla birlikte, performansları salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.