-Yalova Valisi Yılmaz: "Aslında bu darbe kalkışmasının çok ötesindeydi. Bu ülkemizi bölmeye dönük bir hareketti. Bir terör saldırısıydı. Allah'a şükür ki, bu saldırıyı aziz milletimizin dilinde tekbir, elinde bayrak, göğsünde imanla bu saldırıyı bertaraf ettik"

-Altınova Belediye Başkanı Oral: "O zamanki zorlukları, güçlükleri, vatandaşımızın yapmış olduğu kahramanlıkları burada yeniden görmüş olduk, duygulandık. O yönden, bunların kayda düşmesi açısından, bu olayların unutulmaması açısından, hatırlamamız açısından ciddi bir katkı"

YALOVA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çektikleri fotoğraflar Yalova'da sergilendi.

Altınova Belediyesi tarafından organize edilen sergide, Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara'da ve İstanbul'da çekilen 79 fotoğraf sergileniyor.

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki sergi gün boyunca ziyaret edilebilecek. 79 fotoğraftan oluşan sergi pazartesi günü  Altınova Belediyesindeki sergi salonunda sergilenecek.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, AA'nın 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde çektiği fotoğrafların hafızaları tazelediğini söyledi.

15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından milli birliğimize, dirliğimize, vatanımıza, devletimize karşı, milli iradeye karşı kanlı bir silahlı darbe kalkışmasında bulunulduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Aslında bu darbe kalkışmasının çok ötesindeydi. Bu ülkemizi bölmeye dönük bir hareketti. Bir terör saldırısıydı. Allah'a şükür ki, bu saldırıyı aziz milletimizin dilinde tekbir, elinde bayrak, göğsünde imanla bu saldırıyı bertaraf ettik. 250 şehidimiz var. Onlara minnet şükran borçluyuz. Gazilerimiz var onları şükranla anıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ülkemiz her daim uyanık olmalı. Ülkemize göz diken hainler bilmelidir ki 15 Temmuz gecesi nasıl bu millet meydanlardaysa tekrar aynı şekilde meydanlara çıkar aynı direnişi gösterir."

Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz gecesinin şahitliğini yapan fotoğraflar çektiğini dile getiren Yılmaz, "Bu karelere her baktığımızda duygulanıyoruz. Kimisinde gözyaşımızı tutamıyoruz. O geceye şahitlik yapan fotoğraflar bize şunu gösteriyor ki, bu aziz milletimize hizmet vermekten onur ve gurur duyuyorum. Sizleri de tebrik ediyorum." diye konuştu.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, ise Anadolu Ajansı' na tarihe not düştüğü için teşekkür etti.

 AA fotoğraflarının tekrar hafızaları tazelediğini belirten Oral şunları kaydetti:"

"O zamanki zorlukları, güçlükleri, vatandaşımızın yapmış olduğu kahramanlıkları burada yeniden görmüş olduk, duygulandık. O yönden, bunların kayda düşmesi açısından, bu olayların unutulmaması açısından, hatırlamamız açısından ciddi bir katkı. Dolayısıyla sizlere teşekkür ediyorum. O zaman bu cesaretleri gösteren hem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de minnettarlılığımızı beyan etmek istiyorum. Burada bugün gördüğümüz fotoğraflar tekrar o günleri yeniden hatırlamamızı sağladı. Dolayısıyla bugünleri hiç unutmamamız gerektiğini bir daha imzası oldu. unutmayacağız, unutturmayacağız da. Böyle programlarımız devam edecek."

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, Sayın Cumhurbaşkanın milleti sokağa davet ederek bu darbe girişimine karşı gelinmesi gerektiğini işaret ettiği andan itibaren bütün Türkiye sokaklarda olduğunu hatırlattı.

Öztabak, "Çünkü biliyordu ki Cumhurbaşkanımızda bir liderlik özelliği var o da sokaklara inecek ve millet ona inandı, güvendi sokaklara indi. Sayın Cumhurbaşkanımız da milletine güvenen bir lider olarak vatandaşının, milletinin arasındaydı. O gece bir şey daha gördük. Bu millet sokaklardayken, bu millet 250 şehit verirken binlerce gazimiz olurken birilerinin de nerelerde saklanmış olduğunu da görmüş olduk. Allah bir daha bu memleketi bu kötü günleri yaşatmasın."

Sergiye, Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belde belediye başkanları, kentteki kurum amirleri, siyasi parti il temsilcileri davetliler ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.