Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı Çiftlikköy’de esnafı ziyaret etmek için sahaya indi. Ziyarete Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Sosyal Politikalar Başkanı Nuriye Yenice, STK Başkanı Mehtap Bozman Ensarioğlu, Mali İşler Başkanı Atilla Ersin Demir, Çiftlikköy İlçe Başkanı Merve Eminoğlu, Yalova Merkez İlçe Başkanı Metin Fitoz ve Çınarcık İlçe Başkanı Atilla Tanin katıldı.

İl Teşkilatı yapılan saha ziyaretinde Çiftlikköy'de tam 100 esnafın kapısını çaldı. Vatandaşlara Gelecek Partisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ileten ve çalışmaları hakkında bilgi veren Gelecek Partisi Heyeti, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Çandır, “İktidar ve halk arasında artık uçurum oluşmuş”

Vatandaşlar ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Tebdil-i kıyafet değiliz. Olduğumuz gibiyiz yalın ve dik. Vatandaşımız yeni bir gelecek istiyor. Bizde vatandaşlarımıza bu geleceği anlatıyoruz. Halkımızın bizlerden beklentisi büyük. Malum ekonomik tablodan dertli esnafımız.

Kapısını çaldığımız her yerde, her vatandaşın sitemi aynı. Her şey çok pahalı ve ekonomik sorunlar çokça dile getiriliyor. Bizlerden Gelecek iktidarında beklentilerini söylüyorlar, kimisi merak ettiklerini soruyor. Halkımız iktidar partisinin faturasını sahada olduğumuz için hep bize kesiyor maalesef. Şöyle ki sorunlarını söyleyip bizim sesimiz olun diyorlar. Buda gösteriyor ki iktidar ve halk arasında artık uçurum oluşmuş durumda ve insanlar dertlerini anlatamaz olmuşlar.” Açıklamasında bulundu.

Gelecek Partisi, “Milletçe zor bir dönemden geçiyoruz”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Çandır, ''tüm insanlığı etkisi altına alan pandemi süreci, ülkede de etkisini derinden hissettirmeye devam ediyor. Aylarca dükkanlarını kapatmak zorunda kalan lokantacı, kahvehaneci, kantinci esnafımız, turizm ve eğlence sektörü temsilcilerimiz başta olmak üzere, şimdilerde de toplumumuzun tüm kesimleri, dövizin önlenemez yükselişiyle birlikte darboğaza girmiştir.''

Çandır “Esnaf sattığı ürünü yarın rafa koyamıyor”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Çandır, ''Ekonomik sorunların önceki haftalara göre daha da derinleştiğini, sürekli yükselen kur sebebiyle esnaf başta olmak üzere, toplumun büyük kesiminin kur bataklığından kurtulma mücadelesi veriyor. Esnafımız, bugün sattığı ürünü yarın aynı fiyata rafına koyamıyor.

Tarım ve hayvancılık ile uğraşan kesim, yem ve gübre fiyatlarına artık yetişemiyor.

Genç işçi ve esnafımız bir şekilde yolunu bulup yurtdışına çıkabilmenin hesaplarını yapıyor. Emeklilerimiz, maaşlarının doğalgaz, elektrik, su ve mutfak giderlerine yetip yetmeyeceğini kara kara düşünüyor.” Şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi, “Tek çıkış noktamız var, acele erken seçim!”

Sahada iktidar temsilcileri olmadığı için vatandaşın ekonomik sorunlarına, işsizliğe, göçmen sorununa, ödenemeyen kredi borçlarına, sürekli güncellenen akaryakıt fiyatlarına, günübirlik değişen fiyat etiketlerine çözüm getirilmediğini, ümit verici tek bir açıklamanın yapılmadığını gördüklerini ifade eden Gelecek Partisi Yalova İl Teşkilatı, “Vatandaşımız, acı reçeteye tahammülün kalmadığı görüyoruz. Havale geçiren ekonomimizin, mevcut iktidarla ateşinin düşmeyeceğini, durumun vahametinin gün geçtikçe arttığını görüyoruz.

Tek çıkış noktamız var, acele erken seçim!” Vurgusunu yaptı.