“Topu birbirlerine atıyorlar!”

3 yıldır çalmadıkları kapı bırakmadıkların belirten İlyas köyü sakinleri, son olarak AFAD’ın yol kayması yaşanan bölgeyi, “Afata Maruz Kalan Bölge” ilan ettiğini, fakat AFAD yetkililerinin kendilerine zemin etüdü ve proje yaptırmaları halinde yolu yeniden yapacaklarını belirttiklerini söylediler.

İlyas köy sakinleri, İl Özel İdare AFAD ve diğer yetkililerin topu birbirlerine attıklarını kaydettiler.

“Bıçak kemiğe dayandı!”

Üç yıldır çok mağdur durumda olduklarını, tarım yapamadıklarını, biçerdöver ve tarım aletlerinin bozuk yol nedeniyle arazilerine götüremediğini dile getiren İlyas köylüler, “Yeter artık! bıçak kemiğe dayandı. Bırakın yolumuzu kendimiz yapalım. Önümüze engel çıkarmayın” diyerek isyanlarını basın açımlaması ile dile getirdiler.

“Yolu kendimiz yaptırmak istiyoruz, bürokratik nedenlerle müsaade etmiyorlar”

Köylünün gübre, mazot zamları ve hayat pahalılığından dolayı çaresiz bir durumda olduğunu ifade eden İlyas köyünde yaşayan vatandaşlar, bir de kayan 100 metrelik yollarının 3 senedir yapılmadığını, yetkililere tekrar hatırlatarak, “Biz para toplayarak, muhtarlığımızın imkanları ile yolu kendimiz yaptırmak istiyoruz. Ona da bürokratik nedenlerle müsaade etmiyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.