Yalçın, ‘İlimizde İl Müdürlüğümüz tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1/7-Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde ortaöğretim 5,6,7 ve 8.inci sınıflar ile 9,10,11ve 12’nci sınıf öğrencileri arasında resim ve kompozisyon olarak iki kategoride ve toplam dört grupta ‘‘Afetler ve Etkilerinden Korunma’’ konulu yarışma düzenlenmiştir. Okul branş öğretmenleriyle birlikte İl Müdürlüğümüz başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından il bazında dereceye giren eserler belirlenmiştir’dedi.
      Yalçın, ‘Resim dalındaki yarışmamıza lise sınıflarından 13, ortaokul sınıflarından ise 7 öğrenci katılmıştır. Lise yarışmanın 1.si, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nden Elif Nur Kubur, ortaokul yarışmanın 1.si, Gaziosmanpaşa orta okulundan Enise Ersoy, yarışmanın 2.si Saffetçam İlköğretim okulundan İrem Aleyna Şaba,       hem lise hem de ortaöğretim okullarından 3, ve 4. derecelere uygun eser bulunamamıştır. Ödül olarak birinci olan öğrencilere fotoğraf makinesi, ikinci olana da DVD Player verilecektir.      Kompozisyon dalındaki yarışmamıza lise sınıflarından 4, Ortaokul sınıflarından ise 3 öğrenci katılmıştır. Lise yarışmanın 1. si, Yalova Anadolu Lisesinden Yağmur Tekirbaş olup, yarışmanın 2.si ise Fatih Sultan Mehmet Lisesinden Elif Pusal, ortaokul yarışmanın 1. si Saffetçam İlköğretim okulundan Ayça Altun, Hem lise hem de ortaöğretim okullarından 3, ve 4. derecelere uygun eser bulunamamıştır. Ödül olarak birinci olan öğrencilere fotoğraf makinesi, ikinci olana da DVD Player verilecektir.
         İl Müdürlüğümüz tarafından ödüllendirdiğimiz bu eserleri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) göndereceğiz. AFAD ülkemizin diğer şehirlerinden gönderilen eserleri resim ve kompozisyon dalında tekrar değerlendirilmeye alacak olup 4 Mayıs 2013 tarihinde ilk üçe giren eserleri ilan edecektir. Ayrıca ilk üçe giren eserlerin sahipleri olan öğrencilere de ayrı bir ödüllendirme yapacaktır’dedi.