Ahmet Tamer için öğle namazının ardından evinin önünde helallik alındı. Daha sonra Altınova Belediye Binası önünde düzenlenen Resmi törenin ardından Ahmet Tamer’in cenazesi Altınova Kent Mezarlığında toprağa verildi.

  Cenaze Törenine; Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Yalova eski belediye başkanı Yakup Koçal, Yalova Çiftlikköy eski Belediye Başkanı Metin Dağ, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oral, ‘Önemli hizmetleri oldu’

  Törende konuşma yapan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral kurucu belediye başkanı olmanın güçlüklerini anlatarak, “önemli olan bir şeyi kurmaktır. Ondan sonraki belediye başkanları oturmuş bir sistem üzerinde çalışmalarına devam eder. Rahmetli Altınova Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Ahmet Tamer’in ilçemize büyük hizmetleri olmuştur. Kurucu belediye başkanımız Ahmet Tamer’e değerli hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Değerli büyüğümüzü kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşamaktayız. Ahmet Tamer Başkanımızın ailesine ve yakınları ile Altınova halkına başsağlığı dilerim” dedi.

Koçal, ‘Hizmetlere imza attı’

  Törende konuşma yapan Yalova eski belediye başkanı Yakup Koçal da, “Yalova Belediye Başkanlığını yaptığım dönemde bugün son yolculuğuna uğurladığımız Altınova Belediyesi Kurucu Belediye Başkanı Ahmet Tamer ağabeyimizle çalışma fırsatı buldum. Altınova ilçesi için çok güzel hizmetlere imza atmıştır. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Ahmet Tamer kimdir?

  1937 yılında Altınova’da dünyaya gelen Ahmet Tamer, Subaşı İlkokulu’nu okudu. Genç yaşta çiftçilikle uğraşmaya başlayan Tamer, Altınova’dan aldığı meyve ve sebzeleri İstanbul’da satarak ticarete atıldı.

  2 dönem Altınova Köy muhtarlığı azalığı görevinde bulunan Ahmet Tamer, 1987 yılında kurulan Altınova Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı oldu. 2 dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Tamer, bu görevini tamamlamasının ardından 2 dönem de Yalova İl Genel Meclis üyeliği yaptı.

  Ahmet Tamer, evli ve 3 çocuk babasıydı.