Uzun, ‘Verilecek olan seminerler ile aile içi ilişkilerin sağlıklı devamı yönünde yapılabileceklere yönelik bilgilendirme yapılarak iletişim süreci hakkında farkındalık sağlanması amaçlanmaktadır. Bu farkındalık ile velilerin  “7-19 Yaş Çocukların Anne-Babaları İçin Aile Eğitim Programı” kapsamında yapılacak eğitim çalışmalarına katılımları hedeflenmektedir. Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yedi ilköğretim ve ortaokulda planlanan seminerlerin ilki 17.04.2013 tarihinde Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 80.Yıl Aile Danışma Merkezinde görev yapmakta olan Sosyal Hizmet Uzmanı Selva Şengül tarafından verilmiştir. Aile içi iletişim seminerleri 05.06.2013 tarihine kadar devam edecek’dedi.

 

 

              7-19 YAŞ AİLELERİNE, AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI

 

    Uzun, ‘Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmetlerini yürütmekte olan 80.Yıl Aile Danışma Merkezi hizmetleri dâhilinde verilen aile içi iletişim seminerleri ile hedeflenen doğrultuda, velilerin “7-19 Yaş Çocukların Anne-Babaları İçin Aile Eğitim Programı” kapsamında yapılacak eğitim çalışmalarına katılımları gerçekleşmiştir. Yalova Saffet Çam İlköğretim Okulu’nun 20 öğrenci velisinin katılımı ile  “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” 16.04 2013 tarihinde, Armutlu Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde planlanan “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” 18.04.2013 tarihinde personelimiz Sosyal Hizmet Uzmanı Selva Şengül tarafından sunulmuştur.

8 hafta devam edecek olan “7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı” ile anne- babaların “anne-babalık becerileri’nin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak amaçlanıyor’dedi.