Aile Haftası dolayısıyla ‘Bilinçli Aile’ temasıyla düzenlenen Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan’ın katılımı ile “Aile İçi İletişim ve Sağlıklı Evlilik” konulu konferans gerçekleştirildi.

  Konferansa Vali Muammer Erol, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Belediye Başkanını temsilen Adil Ürekli, kurum ve kuruluş müdür ve çalışanları katıldı.

  Yaptıkları çalışmaları kısaca ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, “Bakanlığımız, merkez teşkilatında Aile ve toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında ailenin korunması, güçlendirilmesi çalışmaları yürütülmekte. Taşra teşkilatlarında illerimizde de Sosyal Hizmetler Merkezleri aracılığıyla bu faaliyetleri yürütüyoruz. Bunların başında ‘Aile Eğitim’ Programımız gelmekte. Aile Eğitim Programlarımız ile ailelerimizin sorunlarını kendileri çözebilecek hale gelmeleri, aile içi iletişimlerin güçlendirilmesi, hukuk, sağlık alanında sorunların çözülmesi için destek eğitim faaliyetleri sürdürüyoruz.

  2009 yılından itibaren yaklaşık 10 yıldır bu faaliyetler sürdürülmekte. Evlilik öncesi programlarımız hızla devam ediyor.

  Bugün burada çok değerli Sıtkı Aslanhan Hocamızla bir araya getirdi bizi Sayın Valimiz. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, teşriflerinden dolayı Sıtkı Hocama ve davetimize icabet eden siz kıymetli Yalovalılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aslanhan, ‘Samimiyetten geçtiğini düşünüyorum’

  Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, aileyi, aile içi iletişimi iki başlık altında katılımcılara sundu. Çocuklar ve eşler ile ilgili olan kısımlar olarak anlatımını yaptı. Edindiği bilgileri esprili bir üslupla katılımcılara aktaran Aslanhan, “Türkiye’de eşi ile problemi olmayan kimse yok. Olur da hasbel kader eşiyle arası iyi olan varsa çocuğuyla problemi olmayan kimse zaten yok. Herkes sıkıntılı, bazen soruyorlar; Hocam mutlu bir yuvanın sırrı ne? Bilsem ne işim var Yalova’da. Ben de öğrenmeye geldim.

  Mutlu bir yuvanın sırrını tek kelime ile ifade etmem gerekirse ben bunun yolunun samimiyetten geçtiğini düşünüyorum” dedi.

 Dikkat edilmesi gereken mevzulara vurgu yapan Aslanhan, “Çocuklarımızı cinsiyetlerine göre yetiştirme konusunda sıkıntı yaşamamız. Son dönemlerde cinsiyetsiz toplum ve benzeri söylemler var; ama bunların ötesinde çocuklarımızın yetişmelerinde problem var. Erkek çocukları evlendiremeyeceklerini belirtmiştim, çünkü cinsiyet problemleri var” dedi.

Sıtkı Aslanhan kimdir?

   1976 yılında Malatya’da doğan Aslanhan’ın çocukluğu Manisa’da geçti. Üniversiteyi Isparta’da okudu. Anadolu’nun farklı kültürlerini genç yaşta gözlemleme ve tanıma fırsatı buldu. İnsanların kendi örf, âdet ve geleneklerine yönelik tavırlarını ve duyarlılığını uzun süre inceledi, irdeledi. Yapılan bireysel ve toplumsal yanlışları tek tek tespit etti ve istatistiklerle tabloyu ortaya koydu. Türkiye’nin 81 ilinde ve yüzü aşkın ilçesinde, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ailelere, öğrencilere, eğitimcilere ve yöneticilere bilinç, farkındalık, değişim ve dönüşüm perspektifinden seslendi, binden fazla seminer verdi.

Sıtkı Aslanhan, Türkiye’yi ve dünyayı dolaşarak, gençleri ve aileleri bekleyen modern hayatın tehlikelerini kendine has üslubuyla geniş kitlelere anlatıyor, çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. Başarı Ve Mutluluk İçin Hayata Gülümse, Hedef Ve Hayallerin İçin Başarıya Gülümse, Hikmetli Bir Hayat İçin Geleceğe Gülümse, Bilinçli Aile, Özünde İyilik Var adlı kitapların yazarıdır.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter