Ziyaretleri sırasında, Yalova’nın ticari konuları başta olmak üzere ve ekonomisine değinen İlhami Başkan, Yalova Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu’na; “Bazı ilçelerimizdeki kaymakamların izne ayrılmalarından dolayı, yerlerine vekaleten bakan görevliler, ilçelerde hizmeti aksatmadan yapabiliyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yalova Valisi Esengül Civelek’e yapılan ziyaretin ardından, Yalova Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilen temel atma törenine katılan İlhami Başkan, AK Parti Yalova İl Başkanlığı’nı, parti teşkilatı yöneticileriyle ile birlikte temsil ettiler.

Temel atma töreninden hemen sonra, Yalı ve Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret eden Başkan ve teşkilat mensupları, birçok işyerini ziyaret ederek, işletme sahiplerinin sıkıntılarını dinlediler.

Son olarak, Yalova Mezbahane’sinde çalışanlarla bir araya gelen İlhami Başkan, Mezbahane’de çalışanların sorununu, dertlerini dinledi.

Başkan; “Çalışmalarımız sürüyor, kimse sanmasın ki bizler oturuyoruz. Her birimimiz, tüm teşkilatlarımızda görev alan arkadaşımız canla başla çalışıyorlar. Bizler, çoktan seçim hazırlıklarına başladık. Önemli olan Yalova’yı Marmara’nın incisi yapmaktır”şeklinde konuştu.