‘Dünya Yaşlılar Haftası’ dolayısıyla gerçekleştirilen basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Yusuf Ziya Özkabak yaptı.

Öztabak, ‘Bugünün gençleri, yarının yaşlılarıdır’

Öztabak yaptığı konuşmasında; ‘Bilinmelidir ki bugünün gençleri yarının yaşlılarıdır. Yaşlısına hürmet etmeyen, saygı göstermeyen toplumun geleceği emniyet içinde olamaz. Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık,hayatın çok özel bir dönemidir. Ömrün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların,yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Üzerimizde emeği olan yaşlılarımız için yapacağımız her güzel iş hem vicdani, hemde insani bir sorumluluğun bir gereğidir’ dedi.

AKParti olarak yaşlı ve engelli bireylere karşı pozitif ayrımcılığında yapıldığına değinen Öztabak; ‘Devletimizin asli gereği olan sosyal devlet anlayışı içerisinde yaşlılarımız için başta huzurevleri olmak üzere bakıma muhtaç yaşlılarımız içinde bakım evleri kurmuş bulunuyoruz. Çınarcık ilçemizde açılan huzur evimiz de buna örnek teşkil eden bir göstergemizdir. Ayrıca,Yalovada ilk defa, 2004-2009 yılları arasında yaşlılarımıza evde bakım ve temizlik hizmetini başlatan parti ve yerel yöneticiler olduk. Bu konudan da gururla söz etmek istiyorum’ dedi.

Dünya yaşlılar haftası dolasıyla gerçekleşen toplantıda söz alan AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise;‘AK Parti iktidarı döneminde sadece yaşlılarımıza karşı değil, bütün bakıma muhtaç engellilerimize çok büyük imkanlar sağladık. Eskiden yaşlılarımızın bakımı için evlatlar arasında;sen bak, ben bak diye itilip, kakılırken,tartışılırken bugün artık bu tartışmalar son bulmuştur.Artık devletimiz,bakım yapan kişilere maaş vermektedir, aynı şeyler engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız içinde geçerlidir. Şimdi devletimiz ve hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde bu sorunlar ortadan kalkmış bulunmaktadır. Bizim Çınarcık da ki huzur evimiz otel konseptinde hizmet vermektedir. Bu konuda iyi bir örnek teşkil ediyor. İnşallah kısa bir süre sonrada Soğucak’da ikinci huzur evimiz açılacak.

Ayrıca,hasta yaşlılarımız içinde, Yalova Devlet Hastanesi ek hizmet binasında palyatif bakım adı altında, hasta ve bakıma muhtaç olan yaşlılarımıza en iyi imkanları, hayatlarının son evrelerinde sunmaya çalışıyoruz‘ şeklinde sözlerine noktaladı.

Toplantı sonunda AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İl Başkanı Yalova Başkanı Yusuf  Ziya Öztabak, yaşlılar haftasını kutladılar ve yaşlılara sağlıklı ve mutlu bir yaşam temennisinde bulundular.